Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Разгневеният съпруг
Г. Мазунда

Пастор в северната част на Малави провел евангелизаторски събрания, които довели до осемнадесет нови вярващи. В деня на кръщението жена изтичала до реката и помолила да бъде кръстена. Тя посещавала събранията, но поради страх от съпруга си не се била решила да поиска кръщение. Пасторът й задал няколко въпроса и я кръстил.

Някой видял кръщението на жената и докладвал на съпруга й. Когато тя се върнала у дома, гневният съпруг я заключил в къщата и взел ключовете, за да не може да избяга. След това тръгнал да търси пастора. “Кой ти е позволил да кръстиш жена ми без може разрешение?”, попитал той.

Пасторът отговорил, че съпругата му сама е решила да се кръсти. Никой не я е принуждавал. Все още разгневеният мъж заплашил, че ще го убие и си тръгнал. Въобще не се шегувал. Повикал няколко мъже и момчета и всички заедно тръгнали към дома на главатаря, тъй като той бил дал разрешение за провеждане на събранията. След това бандата видяла млад адвентист на пътя и започнали да го замерят с камъни. Макар и наранен, той успял да се спаси.

През цялата седмица жената била заплашвана от съпруга си: “Няма да ходиш на църква!” Всички, които го познавали, знаели, че никога повече жена му няма до отиде на църква. В събота обаче тя се появила на службата. Имало младежка програма, провеждана от “Откривателите” Когато съпругът научил какво се случило, решил да я проследи в църквата. Пристигнал и видял млади хора, подредени в своите униформи, които изглеждали прекрасно. Когато влезли в църквата, той ги последвал и седнал най-отзад.

Пасторът произнесъл изключително силна проповед и отправил призив. За голямо удивление на всички гневният съпруг излязъл отпред. Вече бил съвсем укротен от Святия Дух. Поискал да има същия мир и спокойствие, каквито видял в тези млади християни. Той останал верен на своето посвещение. Сега се покланя на Бога заедно със съпругата си.


* Г. Мазунда е директор на отдела за жени и семейство в северната част на Малави.

[Свързан урок]

Created by ULimited®