Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Три пъти спасен


На 4-годишна възраст Джеси загубил майка си. Докато навършил 9 години, живял в приемни семейства. В юношеска възраст се запознал с младеж, който играел баскетбол. Когато му казал името си, младият човек се стъписал. „Знаеш ли, че майка ти и моят баща бяха брат и сестра!”

Отвел го у дома и там братовчедът го запознал с цялото семейство. Тогава Джеси научил, че майка му починала в резултат на усложнения, получени от побои, нанесени от баща му.

Джеси се преместил да живее при вуйчо си, но продължавал да таи гняв в себе си. Присъединил се към Националната гвардия на САЩ, а след това и в морската пехота. Оженил се, имал три деца, но след време се развел. „Чувствах се наранен и вътрешно празен – спомня си Джеси. – Отново нямах семейство и бях напълно сам.”

Тъй като смятал, че животът у безсмислен, Джеси взел пушката си и амуниции и тръгнал към плажа с намерение да сложи край на живота си. Влязъл навътре във водата и седнал на скала. Дошъл полицай, но Джеси вдигнал пушката си и го предупредил да стои настрана.

Пристигнал и полковник от морската пехота и му наредил да остави оръжието, но Джеси отказал. Когато видял баща му да се приближава, налапал оръжието и дръпнал спусъка. Чула се експлозия и той паднал, но все още бил жив. Куршумът бил заседнал по средата на цевта.

Джеси бил уволнен от морската пехота и отново се опитал да се самоубие. Този път попаднал в спешно отделение на болница, където се запознал с д-р Нозаки, лекар адвентист, който бил решен да го спаси. Когато се събудил след операцията, Джеси открил Библия до леглото си, оставена там от д-р Нозаки. Той я скрил, но всеки ден намирал нова Библия.

След като Джеси бил изписан от болницата, д-р Нозаки го помолил настоятелно да прочете Евангелието от Йоан. Накрая Джеси се съгласил. Докторът му се обаждал всеки ден, за да се увери, че има достатъчно храна и облекло. След време Джеси осъзнал, че д-р Нозаки наистина е загрижен за него, и започнал да му се доверява. Започнал да изучава Библията и докторът го поканил на църква.

Веднъж Джеси се върнал на скалата, където бил направил опит да се самоубие, и благодарил на Бога, че е спасил живота му. Продължил да изучава Библията и бил кръстен в Църквата на адвентистите от седмия ден. „За първи път в живота си – казва той – почувствах мир в душата си.”

Благодарение на насърчителните думи на доктора Джеси и съпругата му се помирили, а по-късно сключили повторен брак в дома на д-р Нозаки.

[Свързан урок]

Created by ULimited®