"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Специалната служба на Франческа
Дийна Бартел Уегнър

Франческа Уоткинс е на 9 години и живее в щата Тенеси в Съединените щати. Тя има много приятели, но Ернестин е наистина специална. Френческа се радва да бъде нагледен пример за Исус пред приятелската си Ернестин.

Ернестин страда от множествена склероза. Не може да ходи и се налага да се придвижва в инвалидна количка. Когато се преместила в квартала на Франческа, не познавала никого. И изведнъж Франческа навлязла в живота й. „Разбрах, че при нея не ходят много хора – казва момичето. – Затова започнах да я посещавам след училище. Занасям й пощата и разговаряме.” Когато забелязала, че Ернестин не се храни добре, защото й е трудно да готви, Франческа помолила майка си да помогне с него. Сега майката на Франческа приготвя по две здравословни ястия на ден.

Понякога на Франческа не й се ходи при болната жена, но въпреки това я посещава. „Обещах й, че ще я посещавам всеки ден и няма да е редно да наруша обещанието си”, казва момичето.

Веднъж Франческа се отбила и намерила Ернестин паднала в гаража. Успокоила я и бързо се затичала при сестра си Сиера. След като се помолили, момичетата успели да я качат на инвалидната количка.

Франческа и Ернестин разговарят по много въпроси, но Франческа никога не си тръгва, без да се помоли за приятелката си. Двете заедно излизат да пазаруват. Винаги е приятно да помогне на Ернестина да излезе от къщата.

„Не е трудно да споделям Исус с хората около нас – каза Франческа. – Когато откриеш някой, който не познава Исус, не може просто да бъдеш негов приятел. Помагай му с нещо, което не може да върши и се моли с него. Когато го правиш, другите виждат Исус в живота ти.

Евангелизирането чрез приятелство е толкова просто, че и децата могат да го правят.


* Дийна Бартел Уегнър е писателка, живееща в Ню Йорк.

Свързан урок >>