"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Освободен от оковите на Сатана


Сакета Балча живеел с родителите си в малка ферма в Западна Етиопия. Когато навлязъл в юношеска възрст, започнал да дъвчи листа от чат, които имали наркотичен ефект. Новият му навик скоро се превърнал в зависимост за ужас на родителите му. Между членовете на семейството се появили търкания и Сакета започнал да се държи все по-бунтарски. След време усетил, че изпада в периоди на силно замайване.

Състоянието му се влошавало, докато накрая проявил симптоми на безумие и дори завладяване от демони. Семейството не знаело какво да прави. Завели го при религиозен учител с надеждата да получи изцеление. Учителят призовал всички водачи в дома си, където те започнали да дъвчат чат и да се молят за излекуването на момчето. Сакета обаче ги замерял с камъни, крещял неприлични думи и ги заплашвал.

След като разбрали, че не могат да му помогнат, религиозните водачи се отказали. Опитали се да го вържат с въжета, но Сакета избягал. Успели да го оковат във вериги и така го отнесли в дома на родителите му.

Родителите му се разплакали, когато го видели да се връща във вериги. Не знаели какво друго могат да направят за сина си. Тогава някой им подсказал да се обърнат към адвентния пастор и той да се помоли за момчето. В отчаянието си те го повикали. Преди да посети дома им, пасторът се помолил за прощение на греховете в собствения си живот и за присъствието на Святия Дух.

Когато пристигнал, пасторът видял, че момчето е вързано за кол в средата на къщата и крещи и говори неприлични неща. Тогава казал на семейството: “Хората не могат да изгонват демони или да лекуват болести. Само Бог може. Трябва да се молим и да вярваме, че Исус Христос има силата да спаси сина ви.” Поканил всички да коленичат заедно с него. Дори Сакета коленичил въпреки веригите си и останал безмълвен, докато пасторът се молел.

След молитвата пасторът настоял семейството да повярва в Бога и в силата Му да изцелява. После си тръгнал. На следващия ден се върнал и видял, че Сакета стои на стол, без да е окован във вериги. Момчето било в състояние да отговаря на въпроси. Пасторът отново се помолил за пълното изцеляване на Сакета и за вярата на родителите му. На следващия ден видял, че момчето помага на баща си в издигането на ограда. Цялото семейство и хората в района били удивени.

В събота семейството отишло на богослужение в адвентната църква. Сакета и осем членове на семейството му се записали в библейския курс, за да научат нещо повече за Бога, който го бил спасил. Днес Сакета пее в хора и слави Бога за това, че го е изцелил.

Милиони хора в Етиопия са вързани от страха и суеверието. Те не познават свободата, която може да се получи единствено чрез вяра в Исус. Нашите мисионски дарения ни помагат да занесем вестта на спасение до всички хора по света. Благодарим ви за щедростта.

Свързан урок >>