"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Хвърлен в реката, част І
Сунил Бикас Трипура

Аз съм от планинската част на Бангладеш. Още от детските си години бях посветен на няколко божества. Ходех на празници, жертвах на боговете, на които се молех, предприемах поклоннически пътувания, за да получа благословения от тях.

По време на едно поклонническо пътуване с голямо удивление чух свещениците да искат пари, за да простят греховете на вярващите. Просто не можех да повярвам на ушите си, когато ги чух да казват, че колкото повече пари бъдат дадени, толкова по-сигурно е опрощаването на греховете. Мога ли да си купя прощението с пари? – зачудих се аз. Ако е така, значи само богатите могат да бъдат опростени. А какво ще стане с бедните?

Изкачих се на святото място на планината, но когато стигнах до там, открих пияни свещеници и поклонници. Някои се обявяваха за богове и също искаха пари от поклонниците, за да ги дарят с прощение.

Знаех, че по този начин се нарушават святите писания, и то в храма! Мислех си за това и осъзнах, че божеството, на което се покланях, е извършило поне три от петте забранени грехове. Как тогава да очакаме, че човек ще остане чист, след като божеството не може? Чудех се кой може да ме спаси, ако боговете не могат да го направят.

Започнах да се съмнявам във вярата си. Наистина ли моят бог е истински? Или може би има и друг Бог, Който е много по-мощен и съвършен – такъв, Който може да победи греха и да ни вземе на небето? Тези размишления ме подтикнаха да започна да търся отговори на въпросите си.

Веднъж се запознах с човек, който каза, че е християнин адвентист. Когато го попитах за греха и пощението, той ми обясни, че всички са грешници, а Исус е единственият Спасител. Само Исус е живял съвършен живот и само Той може да ни спаси от греха.

Помолих го да ми даде Библия, след което започнах да я чета. Сравнявах Исус с моя бог и така открих, че Исус наистина е единственото праведно същество, истинският Спасител. Предадох живота си на Исус и Му поверих спасението си.

Леля ми и чичо ми, които бяха мои настойници, се разгневиха от това, че съм изоставил боговете им. Забраниха ми да вкусвам храна или да пия от чашите им, тъй като това щяло да ги оскверни. Не знаех, че ще последват още много гонения.

(Продължава следващата седмица.)


* Сунил Бикас Трипура е завършил адвентната семинария и колежа в Бангладеш и понастоящем работи сред племенната си група.

Свързан урок >>