"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Надежда или безнадеждност: Част І
Шарлот Ишканиан

С.С. и Гита Карикалан си живеели доста добре. Купували ориз от селяните и го продавали на търговците на дребно. Случило се така, че правителството премахнало посредниците, за да регулира оризовата индустрия и внезапно семейството останало без работа.

Толкова се отчаяли, че започнали да говорят за самоубийство. Един ден две жени адвентистки забелязали как семейството с много тъжни лица слиза от градския автобус. Едната от двете жени на име Сахира им предложила да се помолят до пътя. Макар че били от друга религия, С.С. и Гита приели молитвите на двете посветени жени. Сахира се помолила Бог да им помогне да намерят работа, както и мир и надежда в живота си.

След като Сахира се помолила, семейната двойка признала, че замисля самоубийство, но след молитвата изпитали душевен мир. Сахира ги попитала дали може да ги посети. Семейството й дало адреса на родителите на Гита, където двамата живеели. Тя от своя страна ги поканила да посетят църквата в събота и им обещала, че Исус ще им помогне в тяхната нужда.

И двамата посетили църквата следващата седмица. Сахира ги поздравила топло и им дала Библия. На следващия ден ги посетила. Те се съгласили да посещават библейския курс, след което Сахира и пасторът изучавали Библията заедно в продължение на няколко седмици. Тринадесетгодишният им син Сантош също ги придружавал в библейските уроци.

Веднъж пасторът отишъл при дядото на Сантош, за да си купи лекарство за астма. Докато дядото разговарял с пастора, Сантош се качил на третия етаж, за да играе на крикет с други деца.

По време на играта детето се протегнало да хване топката, но загубило равновесие и паднало от третия етаж. “Господи, спаси ме”, извикал Сантош, докато падал върху опънатите жици.

Продължава следващата седмица


* На снимката - семейство Карикалан. Шарлот Ишканиан е редактор на сп. “Мишън” и “Инсайд стори”.

Свързан урок >>