"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Сигурна ли си?
Хоумър Трекартин

Родителите на Ракел организират нови църкви за своята деноминация в Бразилия. Първата църква, която създали, се състои от 10 000 членове, а втората – от 2 000. Ракел обаче отпътувала за САЩ, за да завърши образованието си.

На нея й липсвали близките хора и тя копнеела да общува с други на родния си португалски език. Запознала се с адвентно семейство, което се сприятелило с нея и я поканило на църква. Отишла веднъж, но въпреки това продължила да посещава църквата, в която била израснала.

След година адвентното семейство казало на Ракел, че организира нова църква и я поканило да я посети заедно с тях. Ракел отишла и се почувствала особено близка с тази група. Започнала да изучава Библията и да споделя наученото с родителите си.

Силно обезпокоената майка започнала да я умолява: “Тия адвентисти са култ. Те ще ти промият мозъка.” Ракел обяснила, че никой не упражнява никакъв натиск и че просто желае да изучава Библията. Майкате се обезпокоила още повече.

Брат й отпътувал за САЩ, за да я посети. Ракел знаела, че родителите й го изпращат, за да я “поправи”, но въпреки това се радвала той да е около нея. Давид настоявал двамата заедно да ходят на църква в неделя. Ракел се съгласила, но при условие, че той ще я придружава в адвентната църква в събота. Давид решил, че така ще има възможност да разбере как този култ я заблуждава.

След три месеца Давид и Ракел все още посещавали адвентната църква в събота, а семейната си църква – в неделя. Давид също изучавал Библията, тъй като имал намерението да докаже на сестра си, че греши. След като Ракел решила да се кръсти, Давид я попитал: “Сигурна ли си, че искаш да го направиш? Знаеш какво ще причиниш на родителите ни.”

“Да, Давид – отговорила Ракел. – те ще бъдат съкрушени, но аз не мога да не следвам Исус.”

Забелязала сълзи в очите му. Тогава Давид заявил: “Ракел, и аз искам да се кръстя заедно с тебе.”

Когато съобщили на родителите си, майка им започнала да плаче. Бащата обаче казал съвсем спокойно: “Бъдете верни на това, което вярвате, че Бог иска от вас.”

Родителите й заминали за САЩ за нейната венчавка. Те посетили адвентната църква заедно с родителите си. Сторила им се странна, но видели дълбоката любов на Ракел и Давид към Исус. Сега продължават да посещават родната си църква в Бразилия, но продължават да изучават ученията, които Ракел и Давид споделят с тях.


* Хоумър Трекартин е координатор за специални проекти към офиса на адвентната мисия към Генералната конференция.

Свързан урок >>

Created by ULimited®