"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Повече от приключение
Патриша Гонзалес

Рубен Гонзалес от Аржентина обича приключенията, но повече от всичко обича да споделя вярата си. В автобуса, на пазара, където и да отиде, говори на хората за Исус. Успял да спечели за адвентната вяра всички членове на една протестантска църква, включително и пастора.

Преди четири години Рубен чул в един мисионски доклад на съботното училище за трудностите на адвентистите в Испания. Когато племенникът му предложил работа в Испания, Рубен веднага се съгласил. Тогава бил на 59 години.

Семейството взело пари назаем, за да му купи самолетен билет и с 33 долара в джоба тръгнал към своето мисионско приключение в Испания. Изхарчил последните си песос, за да си изкара виза и да вземе такси до дома на своя племенник. Когато обаче пристигнал, научил, че племенникът му затворил магазина предишния ден.

Рубен нямал пари и подслон. Открил евтино общежитие и там оставил паспорта и дрехите си като залог, че ще плати. Започнал да търси работа. Молил се докато вървял и постоянно влизал в магазини и частни къщи, за да предлага услугите си за готвене, косене на трева, боядисване и строителни работи. Не успял да намери нищо. Настъпил съботният ден.

Рубен си провел богослужението в общежитието. В следобедните часове отидшъл да посети Дон Салвадор – човек, когото бил срещнал през седмицата. Не били много хората, които харесвали Дон Салвадор, но Рубен се сприятелил с него. Когато разбрал, че Рубен е гладен, веднага му предложил храна, а на следващата сутрин му платил сметката в общежитието и го поканил у дома.

“На обяд ли?”, попитал Рубен.

“Не, ела да живееш в къщата ми.” Рубен с радост се съгласил.

Дон Салвадор запознал Рубен с човек, който му предложил работа. Скоро Рубен намерил адвентна църква и започнал да я посещава. Сградата била голяма, но там ходели малко на брой вярващи. “Тук има толкова много празни места – казал Рубен на църковните членове. – Трябва да поканим още хора.” Заработил заедно с църковните членове и споделял евангелизаторския си ентусиазъм с тях. Скоро и другите се увлекли от неговата активност и църквата нараснала на 128 души.

Рубен започнал да проповядва и да разказва свидетелствата си в църквите из цяла Испания. Любителят на приключенията открил нещо повече от приключение в Испания, а Божието царство се разраснало благодарение на неговата дейност.


* Патриша Гонзалес е дъщеря на Рубен Гонзалес. Понастоящем живее в Аржентина.

Свързан урок >>

Created by ULimited®