"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Всичко започна от свещеника!
Хомер Трекартин

Наскоро имахме много интересен посетител в църквата. Джо е пенсионер от Обединеното кралство, който вече седем години живее в Кипър. В началото на седмицата се бе обадил на Близкоизточния съюз, за да попита къде се намира най-близката адвентна църква. Изглежда доста се зарадва, когато разбра къде може да отиде на църква.

Джо обясни, че от няколко месеца гледа телевизионната програма "Вестта на трите ангела" (3ABN) и имал желание да посети църквата. Не можел обаче да намери адреса. Накрая се появи на богослужение.

По време на обяда разказа повече за себе си. Бил ревностен последовател на своята църква цели 66 години, но една неделя свещеникът обявил, че следващата седмица ще отслужи литургията в събота, тъй като искал да заминава на почивка.

"Отче - възразил Джо, - не можем да постъпим така. Библията казва, че трябва да спазваме свято Божия почивен ден."

Свещеникът се усмихнал и отговорил. "Всичко е наред, Джо. С нищо няма да сгрешим. Всъщност Библията казва, че съботата, а не неделята е Божията почивка."

Джо бил просто зашеметен и доста разтревожен. Купил си Библия - първата, която някога държал в ръце, и започнал да чете. Претърсил каналите на сателитната си телевизия с надеждата да открие нещо и попаднал на предаване, в което се разисквал въпросът за съботата. Открил отговори и на други въпроси, например, какво се случва с човека, когато умре.

Осъзнал, че свещеникът бил прав - съботата била истинския Божи ден! Изведнъж разбрал, че не знае какво да прави. Решил да попитат друг свещеник, но всеки свещенослужител, с когото разговарял, му казвал да престане да чете Библията, тъй като тя само ще го обърка.

Джо обичал Бога и вече бил научил толкова много от Библията, че не искал да престане да я чете. Започнал да гледа редовно телевизионни предавания, които му помогнали да разбира прочетеното.

Най-накрая останал един въпрос: Защо адвентистите нямат причастие. Не бил чул нищо по този въпрос.

Тогава се усмихнах. "Всъщност, ние имаме причастие. Днес е съботата за Господна трапеза."

Джо се зарадва, че е открил нови неща за Божията любов и сега с радост общува с новото си семейство, което спазва Божия ден, защото Библията го казва, а не за да улесни пътуванията на вярващите.


* Хомер Трекартин бе секретар на Близкоизточния съюз. Сега живее в щата Мериленд.

Свързан урок >>