"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Евангелизаторът с велосипед
Шарлот Ишканян

Еулогио Маса е фермер в село в Северозападна Аржентина. Преди няколко години той и брат му Жералдо отишли до град Тукуман да посетят брат си Франциско. Брат им бил станал адвентист и решил да ги покани да отидат заедно на църква. Те приели и били толкова впечатлени от вестта, която чули, че останали в Тукуман шест седмици, за да изучават Библията. Преди да се върнат у дома, и двамата били кръстени.

Еулогио и Жералдо споделили за новите си познания върху Библията със своите семейства. В областта нямало адвентисти и семействата се събирали по домовете си, за да учат и да се молят. След време построили малка църква върху собствена земя. Всичко градили на ръка. Правили тухлите от кал и ги сушали на слънцето. С каруца пренасяли тухлите до строежа, а там изтегляли вода за варта. Когато църквата била изградена, братята извикали пастор, който да я освети и да кръсти семействата им.

Братята споделяли за вярата си с хора от околните села. Когато Жералдо починал, Еулогио продължил сам. Пътувал с велосипеда си по междуселските пътища, за да разнася Божията любов сред хората.

Запознал се с хора в село Вавилония на около 20 километра от дома му, които искали да научат нещо повече за Бога. Еулогио въртял педалите на колелото всяка неделя, за да изучава Библията с тях. Една жена повярвала, но съпругът й не проявил интерес. Когато се разболял и лекарите казали, че не може да му се помогне, съпругата му настояла да се моли. Той се молил и Бог го излекувал. Бил кръстен заедно със съпругата си. Така била създадена група във Вавилония, която сега започва да работи и в околните села.

Еулогио продължава да пътува с велосипеда си по калните пътища на Северозападна Аржентина, разказвайки на хората за скорошното идване на Исус. Довел е около 50 човека при Исус и е създал три нови църкви. Често казва, че ще продължи да работи, докато Бог му дава сили.


* Еулогио Маса (на снимката) е евангелизатор мирянин, живеещ в Мама Пука, Аржентина.

Свързан урок >>