"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Бременна цели две години
От Андрю Макчесни

Фанта Камара се зарадвала, когато видяла подутина на корема си. Подутината ставала все по-голяма и Фанта започнала да се чувства зле. Била толкова болна, че отишла в болницата в Конакри, Гвинея.

Лекар я прегледал. „Не си бременна“, казал той.

Тя не му повярвала. Помолила една роднина, която била медицинска сестра, да я прегледа. „Ти си бременна. В корема ти има бебе“, заявила жената.

Фанта засияла от радост, но все още се чувствала болна, а роднината не знаела как да помогне. Отишла в друга болница. „Не си бременна“, отсякъл докторът.

Фанта посетила трета болница. „Бременна си“, потвърдил докторът, но не знаел как да помогне.

След още няколко седмици здравето на Фанта се влошило. Едвам можела ходи.

Пет месеца, след като Фанта видяла подутия си корем, един непознат влязъл в спалнята й. Имал крака на човек, но гърдите и лицето му били на леопард. Фанта се уплашила. „Няма да родиш детето, което е в тебе“, казал непознатият, обърнал се и излязъл през стената.

Следващата нощ непознатият отново се появил в спалнята. „Няма да родиш детето, което е в тебе“, казал той. Започнал да я посещава всяка нощ.

Минала година. Две години. В началото на третата година Фанта била все още бременна и болна. Тогава си спомнила за Транкул Фасинадуно. Избягвала го, защото той бил единственият християнин в квартала. Сега обаче била отчаяна. След като чул разказа й, Транкул, пионер от Глобалната мисия, се молил и постил три дни, за да иска мъдрост от Бога.

Тогава отишъл при Фанта, отворил Библията си и прочел Еф. 6:12: „Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, но срещу началствата, срещу властите, срещу духовните сили на нечестието в небесните места.“

Заговорил на невидимите духове в къщата. „Всички нечисти духове, които не изповядват името на Исус Христос, напуснете незабавно в името на Исус Христос“, казал той. След това се обърнал към Фанта: „Ако отново видиш нечист дух, просто му заповядай да напусне в името на Исус.“

Същата нощ Фанта лежала в леглото си, когато изведнъж се появил нечистият дух. Преди още да произнесе дори дума, тя заявила: „Напусни в името на Исус Христос.“ Духът веднага изчезнал в облак дим и никога повече не се върнал.

Три дни по-късно Фанта родила здраво момиченце. „Сега вярвам в Исус“, казва Фанта.

Свързан урок >>

Created by ULimited®