"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Упоритата невеста
От Андрю Макчесни, сп. „Адвентна мисия“

Чук, чук.

Чук, чук.

Строителният работник Елисей Атота отворил външната врата на къщата си във Ванукуру в Централна Индия. Отвън стояли мъж и жена, които той не познавал.

„Бихме желали да те помолим за нещо много важно – казал мъжът. – Искаме да се ожениш за дъщеря ни. Казва се Соломи.“

Елисей бил силно учуден. Имал желание да се ожени, но не очаквал да си намери съпруга по този начин. Поговорил с двамата непознати няколко минути, след това поклатил глава и заявил: „Не мога да се оженя за дъщеря ви.“

Обяснил на родителите, че е адвентист от седмия ден и желае да сключи брак с жена от своята вяра. Те го уверили, че дъщеря им ще стане адвентистка. Елисей и Соломи се харесали и след известно време се оженили.

„След сватбата тя наруши обещанието на родителите си“, разказва Елисей в едно интервю в централната сграда на адвентната църква в района Южна Андхра, като в същото време Соломи стои до него. Съпругата му не била убедена, че съботата е библейският ден и продължила да посещава своята неделна църква. Елисей се обезсърчил. Не знаел какво да прави. Виждайки неговата тъга, Соломи започнала да се моли Бог да й открие дали събота или неделя е истинският Божи ден.

Точно по това време адвентен пастор бил поканен в нейната църква. Той посещавал различни църкви в района и раздавал религиозна литература.

Пасторът дал на Соломи някои материали и я насърчил да посети църквата му в събота. Когато отишла, започнала библейски уроци, в които се обяснявала разликата между събота и неделя.

Пет месеца след сватбата Соломи приела съботата. Днес тя и съпругът й са библейски работници на пълен работен ден.

Елисей разказва, че сега рабира значението на съвета на Павел във 2Коринтяни 6:14: „Не се впрягайте заедно с невярващите.“ „Ако бъдещата ти съпруга не е съгласна да спазва съботата, не рискувай с брака – казва той. – Ожени се за някой от своята вяра.“

Ако обаче направиш грешка или нещата тръгнат в погрешна посока, не губи надежда, продължава той.

„Отначало съжалявах за решението си да се оженя, но сега съм изключително щастлив.“

Соломи разказва, че също е изпълнена с радост. „Изпитваме голяма радост за едно: Сега можем да проповядваме съботната истина на много хора.“

Свързан урок >>

Created by ULimited®