"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

„Боже, помогни ми да те намеря!“ – Част 1


Ханел отворила писмото от братовчедка си и прочела: „Предадох живота си на Исус.“ „Какво ли означава това“, зачудила се Ханел. Тя посещавала неделното училище, ни никога не била чувала някой да предаде живота си на Исус.

Ханел копнеела за такова преживяване с Бога, но не била сигурна как може да го постигне. Посещавала няколко различни църкви и участвала в младежките дейности, но никога не била открила това, което братовчедка й описвала. Купила си Библия и я прочела цялата, правела нещата, които християните би трябвало да правят, но все още изпитвала духовен глад.

След като завършила университета, Ханел се преместила в столицата на Финландия, Хелзинки. Там се запознала с бъдещия си съпруг. Поканила го на църква с надеждата, че той ще намери Бога и след това ще покаже и на самата нея как да го намери, но това не се случило.

Родили се деца в семейството и животът станал прекалено забързан. Ханел имала всичко, което желаела, с изключение на Бога. Докато посещавала различни църкви, тя се молела: „Господи, не мога да те намеря. Моля те, помогни ми да те открия.“

Дъщерята на Ханел в юношеска възраст решила да учи една година в Австралия. Силно обезпокоена, Ханел се молела дъщеря й да намери добро семейство, при което да живее. Така и станало. “Те бяха чудесни! – казала Ханел по-късно. – Бащата Грег ни помогна да настроим нашия компютър, за да можем да си изпращаме бързи съобщения. В процеса на общуване опознах Грег и му разказах как търся Бога. Той ми разказа, че е изоставил църквата на своето детство, но ми предложи да прочета една от любимите му книги – „Копнежът на вековете“. Намерих я в интернет и я прочетох. Тя промени живота ми! Прочетох я отново, като този път я сравнявах с Бибията. Най-накрая почувствах, че намирам отговори на въпросите си и започвам да живеят по-близо до Бога.

Бащата на Грег бил бивш мисионер, който можел да отговаря на въпросите на Ханел за Бога. Казал й, че е адвентист от седмия ден, но се оказало, че тя никога не била чувала за такава група. Обяснил й, че адвентистите спазват библейската събота и очакват Исусовото завръщане. Съпругът на Ханел потърсил църквата в интернет и Ханел останала доволна от това, което прочела.

Грег дал информация на Ханел и за една адвентна телевизионна станция, която излъчва по интернет. Тя изгледала няколко програми и с радост установила, че животът й се променя към по-добро.

Продължението следва.

Свързан урок >>