"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Нищо друго освен вяра – Част 2


На следващата сутрин Джон отишъл на молитвената служба в кампуса, където сестра Джеремая водела събранието. Тя апелирала за доброволци, които да се молят за всички студенти. Джон се помолил за студентите в нужда, но отправил и тиха молитва за собствения си проблем.

Два часа по-късно се срещнал с приятел в кампуса. „Как си, наред ли е всичко”, попитал го приятелят.

„Да – отговорил Джон. – Всичко е наред. Бог контролира нещата.”

„Как е майка ти?”, отново попитал приятелят.

„Добре е!” – отвърнал Джон, след което без да се замисля, добавил: „Много е обезпокоена за училищните ми такси.”

„Колко ти трябват?”

Имало нужда от 50 000 зимбабвийски долара за регистрацията.

Приятелят извадил банкноти от Ботсуана. „Ето ти 250 пула”, казал той. Парите се равнявали на 23 000 зимбабвийски долари. Джон благодарил горещо и приел парите. Добре, Господи, помислил си той. А сега как да обърна тези пула в зимбабвийски долари, за да се регистрирам?

Само след няколко минути открил човек, който искал да обмени пула за зимбабвийски долари, при това в съотношение, което покривало точно половината от необходимата такса за регистрацията. Джон побързал да се обади на майка си, за да й разкаже, че Бог е извършил половин чудо.

„Мамо, би ли изпратила Мърси [сестрата на Джон] до банката, за да внесе 25 000 долара.

„Знаеш, Джон, че нямам пари”, отговорила майката.

„Просто изпрати Мърси в града – настоял Джон. – Бог ще се погрижи за парите. Майка му била озадачена, но не се възпротивила. Ако Джон има такава вяра, как би могла да се съмнява. Помолила Мърси да отиде в града и да изчака, докато Бог й даде парите за Джон.

Междувременно Джон отишъл в града да внесе получените 25 000 долара в банковата сметка на университета. След като пристигнал, отново се обадил на майка си.

„Опитвам се да се свържа с тебе! Мърси срещнала един твой приятел в града, който бил обещал да ти даде малко пари за храна. Ти обаче си заминал за училището. Затова помолил Мърси да ги внесе в твоята банкова сметка. Когато Мърси му казала от каква сума се нуждаеш, това се оказало повече, отколкото той възнамерявал да даде. Отворил обаче портфейла си намерил повече от 25 000 долара. Дал й парите, които тя да ти предаде. Трябва ни банковата сметка на университета, за да ги внесем.”

Очите на Джон се изпълнили със сълзи, когато чул как Бог отговаря на молитвите му. Дал необходимата информация на майка си и благодарил на нея и на сестра си за това, че са помогнали да се случи чудото.

Втурнал се към училището и пристигнал само няколко минути преди да затворят канцеларията. Усещал лекота в сърцето си и сякаш летял, когато си спомнял как Бог извършил още едно чудо за един млад човек, който не притежавал нищо друго освен вяра.

В университета „Солуси” има повече от 1000 студента. Много от тях, също като Джон, са там поради вярата си.


* Джон Мавесере е студент по теология в Солуси по време на написването на този материал. Сега служи на Господа в Зимбабве.

Свързан урок >>