"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Пистолетът, който не стреля – Част 1


Фернандо Лопес израснал в градче на около 100 километра от Манила. Подобно на много други във Филипините, семейството му не било никак заможно. Като повечето момчета Фернандо напуснал училище, за да помага на родителите си да продават разни дреболии и да изпълнява поръчките им.

Фернандо бил активен в своята църква, което му помагало да разсейва скуката, която често го завладявала. Повече от всичко друго на света копнеел за образование, за да служи по-добре на Бога, но знаел, че от човешка гледна точка това е невъзможно.

Веднъж чул за мисионерското движение „Хиляда” – програма за обучение на мисионери доброволци, които да служат на Бога една година във Филипините или в една от няколко държави. Силно развълнуван, Фернандо помолил родителите си да му позволят да се присъедини към движението. С тяхно благословение кандидатствал и бил одобрен.

Обучението му помогнало да осъществи желанието си за образование и го подготвило да служи на Бога във Филипините. След като приключила и практическата част, той с нетърпение зачакал да бъде изпратен в някой район, но доста се смутил, когато разбрал, че го пращат на около 700 км. от дома.

Фернандо пристигнал там и започнал да търси хора, които желаят да научат нещо повече за Бога. Не след дълго изнасял по няколко библейски часа на седмица. Някои от хората, които изучавали Библията, живеели в малко селце в планината, което се намирало на около 4 часа път с велосипед от мястото, където бил отседнал.

Въпреки трудностите Фернандо започнал да работи толкова активно, че често изразходвал малката си стипендия, за да купува материали за строежа на църква и така оставал без пари за храна. Това изпитало вярата му и го подготвило за по-големи трудности, които му предстояли. Във всички тези преживявания вярата му в Бога не се поклатила.

Разгневеният съпруг

Джули Тагуинод била една от новоповярвалите. Заедно със сестра си Еси изучавали Библията при Фернандо, след което посетили евангелизационните събрания. Джули и сестра й се кръстили въпреки несъгласието на Лем - съпруг на Джули.

Фернандо знаел, че Лем не одобрява интереса на съпругата си към религията. Лем бил забранил на Джули да посещава църквата и заплашвал да я нарани, ако продължи да ходи на църква. Фернандо уважавал искреното й желание да почита Христос. След известно време Лем започнал да не обръща внимание на това, че Джули посещавала богослуженията. Може би разбрал, че възраженията няма да спрат съпругата му и тя ще продължи да следва Христос.


* Продължението следва.

Свързан урок >>

Created by ULimited®