"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Молитвата на Патриша


Патриша живее в централната част на Камерун. Прилича на всички останали момичета. Обича да скача на въже и да говори с приятелите си. Има обаче нещо, което я прави по-различна от останалите. Тя има HIV и често боледува. Преди две години майка й умряла от СПИН, след което Патриша отишла да живее заедно със сестра си при своята баба. Баща им не можел да плаща училищните такси за адвентното училище, в което двете учели, затова му се наложило да ги изпрати в държавното училище близо до техния дом.

Децата в училището странели от Патриша поради нейната болест. Момичето умолявало бащата си да я върне в адвентното училище. “Учителите и децата там не ме дразнят – казала тях. – Те се молят за мене. Помагат ми, когато не се чувствам добре или имам нужда от помощ. Моля те, върни ме в адвентното училище.”

Накрая бащата й разрешил да се запише отново в адвентното училище. „Обичам училището си – казва тя. – Когато се чувствам добре, аз съм просто едно от децата в класа. Когато съм болна, учителите и децата ми помагат.”

Бащата на Патриша не винаги може да плаща таксите. Затова Патриша се моли Бог да й помогне да остане в това училище.

На нея й харесва и съботното училище. Най-много обича да слуша библейските истории. „Любимата ми история е за Мойсей. След раждането си бил скрит в кошница и намерен от фараоновата дъщеря. Бог го спасил от смърт, защото майка му се молила за него. Бог е обичал Мойсей толкова много – казва Патриша с усмивка. – Той му възложил специална задача. Аз знам, че Бог ме обича и че е приготвил нещо специално за мене. Бог може да ме използва да помагам на хората да идват при Исус. Не знам как ще го направи, но знам, че това ще стане.”

Патриша иска и другите да знаят, че дори да имат проблем в живота – независимо дали са бедни или болни, Бог е с тях и ще им помогне. „Вярвайте в Бога и Му се покланяйте. Какво и да правите, правете го за Исус. По този начин хората ще виждат, че Исус живее в сърцата ви.”

Патриша знае, че не Бог е причинил нейната болест, но Той може да използва болестта й, за да помага на други да научат за Неговата любов. Тя е научила това в малкото адвентно училище в село в Камерун.

Свързан урок >>

Created by ULimited®