"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Да устоиш за Исус - част 2


Семейството на Биен отказало да й позволи да посещава адвентната църква. Когато тя настояла, те се опитали да я принудят да заживее с баба си на малък остров. Биен се опитала да прикрие страха си. Искала да продължи да учи, но на острова нямало училище.

Отказала да се раздели с хората в църквата – тези, които се молели за нея, насърчавали я и й показвали какво е истинска любов. Когато нейните родителите осъзнали, че тя ще им се противопостави, взели дрехите й, всичките й лични вещи и учебниците, занесли ги в дома на бабата и я оставили без нищо.

Биен се върнала в дома на пастора. Взела назаем дрехи от приятелка, за да може да ходи на училище, но тъй като нямала учебници, не можела да посещава занятията. Изпитвала мъка за това, че не може да завърши учебната година.

Биен продължила да ходи на църква и да изучава Библията. След една евангелизационна поредица, пожелала да бъде кръстена.

Едно семейство научило за Биен и посетило родителите й. Предложили да я вземат в адвентната академия на остров Палаон и да заплатят обучението й. Представете си нейната радост, когато разбрала, че родителите й се съгласили.

Биен никога не била пътувала далеч от дома си и тази възможност я изплашила. Пасторът обаче я уверил, че ще й хареса да учи в адвентното училище. Тя разбрала, че на молитвата й да продължи образованието си било отговорено. Без никакво колебание отпътувала за адвентното училище.

Директорът я настанил в собствения си дом и й намерил работа, за да може да изкарва пари за най-необходимото. „Благословена съм за това, че има толкова много хора, които се грижат за мене – заявява Биен. – Толкова се радвам да ходя отново на училище. Академията се превърна в мое убежище. Когато завърша гимназия, искам да помагам на други, които имат проблеми, както и на мене ми помагаха. Искам да защитавам правото и да стоя на страната на истината.”

Свързан урок >>

Created by ULimited®