"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Наистина свободна


Естир избягала през границата на Северна Корея с Китай, но все още не била свободна. Знаела, че ако я хванат, ще бъде изпратена в обратно в Северна Корея, където ще я хвърлят в затвора или убият. Докато била в Китай, попаднала на адвентистка и двете се сприятелили. Жената й намерила място, където да живее и я запознала с Исус

Веднъж Естир била спряна от полицая. Тъй като нямала китайски паспорт, тя била арестувана и изпратена в севернокорейски затвор. „Господи, защо допусна това да се случи”, молела се тя.

Затворът бил обграден от високи стени и дебели решетки затваряли всяко отворено пространство. Затворниците били пазени постоянно, дори когато им се разрешавало да излизат от килиите. Нямало никакъв начин за бягство.

Един студен дъждовен ден Естир треперела, докато чакала на опашка за тоалетната. Охранителят бил повикан някъде и оставил затворниците без надзор. Внезапно Естир почувствала невидима ръка да я бута към затворническата стена, където открила торби цимент, натрупани като стълба. Прехвърлила стената и се затичала към близкото село. Трепереща от студ, тя се скрила в малка постройка.

Чула гласове и видяла как групата за издирване минавала от къща на къща. „Исусе, помогни ми”, помолила се тя. Охранителите пропуснали сградата, където тя се криела и след малко тръгнали назад към затвора.”

Дъждът се превърнал в сняг и Естир не можела повече да остане там. Излязла от селото и тръгнала през виелицата. „Господи, покажи ми пътя”, помолила се тя. В същия момент пътеката била озарена от светлина. Същата пътека водела обратно към границата с Китай.

Цели два месеца Естир вървяла, като пресичала пустинята и заобикаляла огради с телени мрежи. Добри селяни я приемали. Най-накрая успяла да премине в Китай. Намерила войниците, които я отвели в Посолството на Южна Корея, където й дали политическо убежище.

Накрая Естир пристигнала в Южна Корея, където се запознала със сестра Парк – възрастна адвентистка, която имала за своя мисия оказването на помощ на бежанци от Северна Корея. Сестра Парк е тяхната Тавита. Тя им готви, когато са болни, снабдява ги с храна и облекло, намира им подслон, докато започнат сами да се издържат. Най-важното обаче е, че сестра Парка води хората при Христос.

„Бог ме доведе до свободата – заявява Естир. – Днес благодарение на Неговата любов и с помощта на народа Му аз наистина съм свободна.”

Свързан урок >>