"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Говорещите ръце


Шест деца от адвентната църква Саутпойнт във Флорида пожелаха да споделят вярата си с хората около тях. Те присъстваха на двудневна програма за обучение за деца, наречена „Гоу-фиш” и се научиха на няколко интересни начина да говорят на другите за Исус. Научиха се да разказват приказки, да водят в пеенето и да използват марионетки. Завърнаха се у дома развълнувани от наученото.

„И така – попита техният пастор с усмивка, - как ще разказвате на хората за Исус?”

На децата им хареса да работят с кукли, да ги правят да изглеждат като истински, като говорят, слушат и изразяват почуда. В края на обучението всяко дете получи своя собствена кукла. „Искаме да ги използваме, за да говорим за Бога”, каза едно от тях.

Те сами си пишат сценариите и си помагат в изработването на костюмите и декорите, като използват и помощ от родителите. „В една от сценките се разказва за две момчета, които се сбиват – обяснява Тенвър. – Приятелите им спират боя и започват да обясняват, че мирът е един от плодовете на Духа.”

„Правим сценки и с герои от Библията – намесва се Изабел, член на групата. – В един от скечовете представяме десетте прокажени, изцелени от Исус.”

Необходими са много упражнения, за да научим репликите и да координираме движенията на куклите с думите, така че да изглеждат реалистични. Децата, които са на възраст от 10 до 12 години, имат желание да работят упорито, за да могат и други да научат, че Бог ги обича и има план за живота им.

„По-лесно е да разказваш за Исус, когато приятелите ти работят заедно с тебе – твърди Тенвър. – Отначало бях малко уплашен, тъй като никога не бях правил нещо подобно. Сега, когато видя усмивките по лицата след края на програмата, знам, че трудът си заслужава.”

Споделянето на Исус с околните е важна част от дейността на екипа. „Наскоро организирахме представление, което помага на тийнейджъри, които са отпаднали от училище и са се замесили в лоши неща – добави Абигейл. – Показахме им няколко сценки и се молим животът им да тръгне по добър път.”

За децата от кукленото служение да се учат как да бъдат Божии ученици е свързано с това да се учат да говорят чрез ръцете си. Те помагат и на други деца да учат, че Исус желае да бъде най-добрият им приятел.


* Децата от кукленото служение посещават адвентната църква Саутпойнт в Джаксънвил, щата Флорида.

Свързан урок >>

Created by ULimited®