"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Една година за Бога


Човек не гледа на Дания като на мисионско поле, но след като има само 2500 адвентисти в цялата страна, има да се върши доста работа в това постмодерно секуларно общество. За да помогнат за завършване на делото, младежи прекарват доброволно по една година в различни служения по програмата „Една година за Бога”, спонсорирана от Датския съюз и Адвентната доброволческа организация.

Сред тях са Бярне Расмусен и Ким Ларсен, двама младежи на двайсетина години. Бярне, син на пастор, пожелал да покаже, че наистина гледа сериозно на вярата си. Изкарал кратък курс по евангелизъм за миряни и решил да стане библейски работник в Датския съюз. Тъй като по финансови причини не могли да го назначат на пълен работен ден, той пожелал да служи доброволно. „Възможно ли е да се наричам християнин и да не водя хората при Исус”, се питал Бярне.

Ким имал здравословен проблем и си взел дълга почивка. Бог го завел до програмата „Една година за Бога”. „Получи се точно навреме”, твърди той.

Двамата младежи работят заедно, за да намират хора, които търсят нещо по-сериозно в живота си. Датският закон им забранява да продават книги от врата на врата, затова Ким и Бярне раздават брошури и предлагат безплатни библии и библейски уроци. След това се срещат с интересуващите се. След четири месеца преподавали библейски уроци на седем души, което е добър резултат за Дания.

Датчаните обичат да четат. Двамата младежи понякога раздават безплатни книги на минувачите. Те проведоха и открита църковна служба, за да отпразнуват 125-та годишнина на една от най-старите адвентни църкви в Дания. Много хора я посетиха.

„В Дания е трудно да намериш хора, които се интересуват от Бога – казва Ким. – Всички си живеят удобно сред изобилието от материални блага. Ние намерихме хора, които жадуват да опознаят Бога.”

Един човек започнал да чете Библията, за да намери спокойствие в живота си. Макар че все още не е практикуващ християнин, той е открил Словото на Бога и Неговата любов. Друга жена, която изучава библейските уроци, била израснала в държавната църква. Тя заявява, че Бог никога не е бил част от живота й до момента, когато започнала да преживява трудности. Сега се обръща към Христос, за да получи отговори.

„Едногодишната работа за Бога укрепи личната ми връзка с Бога. Толкова съм благодарен да бъда част от този план”, казва Ким.

Свързан урок >>