"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Ловци на хора
Бенджамин Шун

Шри Ланка е красив остров в топлите води на Индийския океан, на юг от Индия. Цели 30 години страната беше опустошавана от гражданска война, но накрая дойде мир и хората отново имат надежди за по-добър живот. Фермерите могат да засяват посевите си, без да се страхуват, а мъжете могат да ловят риба по крайбрежието на острова.

Възникна обаче друга заплаха. Религиозната свобода е застрашена. Наскоро правителството на Шри Ланка прокара закон, забраняващ смяната на религията. Всеки, който бъде хванат да разпространява религиозни брошури, може да бъде осъден. Как 3600 адвентисти на острова могат да споделят Божията любов, без да рискуват живота си, работата си, бъдещето си? Как могат да канят хората да последват Исус?

Двама братя, които си изкарват прехраната чрез риболов, купили радио, за да не скучаят, докато прекарват часове наред в лодката. Веднъж търсили нещо интересно и попаднали на радиостанция, за която не знаели нищо. Тя излъчвала вест на надежда, вест за Божията любов.

Ден след ден те слушали програмите по новооткритата радиостанция, която се наричала Световно адвентно радио. Те откликнали на вестите на надежда и мир и приели Исус за свой личен Спасител.

Споделили наученото със семействата си, а когато прекарвали дълго време на лодката, усилвали звука на радиото, за да могат хората, които ловят риба наблизо, също да чуят вестта. Любимата им програма се нарича Гласът на надеждата. Думите на надежда стопляли сърцата на мнозина, които слушали, докато ловели риба. Когато рибарите започнали да задават въпроси на двамата братя, новоповярвалите проявили смелост. Те организирали молитвена група и неколцина от посетителите намерили надежда и живот в Исусовото евангелие. Въпреки всички законови ограничения тези хора искат литература и библии, за да могат да учат и да израстват във вярата си и в познаването на Исус.

Молете се за тези съвременни ловци на хора и за всички вярващи в Шри Ланка и навсякъде по света, където дяволът се опитва да забави Божието дело.


* Бенджамин Шун е бивш президент на Световното адвентно радио.

Свързан урок >>