"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Евангелизъм в спешното отделение
Фабио Да Силва

Паднах и си нараних рамото. Силна болка ме прониза, когато се опитах да се изправя. Приятели ми помогнаха и ме закараха до спешното отделение. Там заварихме пациенти с много по-сериозни проблеми от моя. Един бе прострелян, друг бе намушкан с нож, а трети – сериозно болен.

Разхождах се наоколо, докато чаках да ме прегледат, и се молех наум за хората около мене. Внезапно забелязах Самюел, с когото се бях запознал преди много време. Той също чакаше за преглед. Поговорих му за Исус и му предложих библейски уроци. Той се съгласи, но сестрите го вкараха в кабинета, преди да успея да взема адреса му.

Приеха ме в болницата. Докато лежах на болничното легло, често се молех за тези, които бях видял в спешното отделение. Осъзнах, че Бог е с мене, дори когато не усещах присъствието Му.

След като ме изписаха от болницата, отидох в държавно учреждение, за да кандидатствам за помощ за инвалидност, докато се възстановя. Там отново видях Самюел и му напомних за библейските уроци. Решихме да се срещаме всеки следобед и заедно да учим.

На следващия ден го посетих в дома му и съпругата му ни посрещна. Тя бе поканила още една жена за уроците, която от своя страна бе поканила друга приятелка заедно с майка й. Майката се възхити от библейските уроци и ме покани да посещавам дома й, където да преподавам и на други. Когато пристигнах, видях, че седем души са готови за библейския час.

Само след няколко дни 12 души идваха в групата. Когато приключихме с курса, всичките 13 пожелаха да бъдат кръстени и всичко това бе резултат от една случайна среща в спешното отделение.

Имахме нужда от място, където да провеждаме събранията си. Научих, че Конференцията е купила къща наблизо, която да се използва за новосъздадена църква. Сградата бе ремонтирана и дори имаше басейн за кръщение! Новите вярващи, на които бях преподавал библейските уроци, първи се кръстиха в новата църква. Желанието им да говорят за Христос доведе още роднини и приятели. Днес имаме 30 кръстени членове и 10 посетители в района на Белем, Бразилия, който беше едно трудно за евангелизация място.

Църквата бе основана в резултат на една „случайност”, но вашите мисионски дарения помогнаха това да се осъществи. Благодарим ви за подкрепата.


* Фабио Да Силва е строителен работник в Белем, Бразилия.

Свързан урок >>

Created by ULimited®