"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

Изтеглете Андроид приложението Съботно училищен урок от Google Play

Изтеглете Андроид приложението Съботноучилищни уроци за юноши от изтегли Съботноучилищни уроци за юноши от Google Play

Съботно Училище - официалното приложение на отдел "Съботно училище и лично служене" към ГК на ЦАСД, включващо младежки уроци Inverse
Урок 12 Сб Нд Пн Вт Ср Чт Пт Разказ 10 - 16 декември 2005 г.

Християнското воюване


За друг урок изберете
Младежка версия, Всички разкази, Само стиховете
Разказ Събота - 10 декември
Дърводелецът
Хектор Галардо

Хектор Галардо търсел по-добър живот от този, който имал в родината си – Чили. Затова заминал за Аржентина да търси работа. По професия бил дърводелец, но копнеел за нещо по-добро. Работел усърдно и започнал собствен бизнес. Цели осем години животът му бил многообещаващ и той дори не помислял за Бога. Внезапно го обвинили в престъпление, което не бил извършил и го изправили пред съда. Прекарал две години в затвора, далеч от дом и семейство.

В затвора Хектор имал достатъчно време да размишлява. Спомнил си за един сън, който имал като юноша. Исус му се явил и му казал, че му е ядосан. В друг сън видял как го сполетява нещастие. Хектор решил, че сънищата му се сбъдват. Започнал да си мисли дали Исус наистина не му е сърдит.

Веднъж един затворник му дал Библия и Хектор започнал да я чете. Не разбирал много от прочетеното, но продължавал да чете. Постел и се молел, докато чете Библията. След края на дългия пост се почувствал слаб, но другите затворници казали, че лицето му свети и започнали да се страхуват от него.

Друг затворник му дал “Великата борба”. Той започнал да я чете и открил, че съдържа много нови неща. Сравнил написаното с Библията и разбрал, че е вярно.

Скоро освободили Хектор от затвора. Той взел Библията и “Великата борба” със себе си и решил да намери хората, които са я издали. След като търсил няколко дена, открил малка група от адвентни вярващи. Установил се близо до църквата и започнал да ходи на богослужения и да изучава Библията заедно с тях и да учи нови неща. След няколко месеца групата вярващи го помолили стане техен водач. Той обаче все още не бил кръстен и те настояли да се подготви за кръщение.

Малко след кръщението същият глас, който му говорил в затвора, му казал да се върне в Чили и да сподели вярата си със своето семейство. Той с неохота събрал багажа си и се върнал у дома.

Семейството му го приело, но когато им казал, че е станал адвентист, те започнали да му се смеят и му казали, че е полудял. Минали цели седем години, докато родителите и сестра му приели Божията вест и се присъединили към адвентната църква.

Хектор пак работи като дърводелец и споделя вярата си с тези, които влизат в работилницата му в Чили. Той е доволен, че има възможност да живее там, където Бог му е посочил, макар че никога няма да стане богат.Created by ULimited®