"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

Рубрика "Детски кът"

Урок 8


Непослушният син

Стих за запомняне:
"Защото Ти, Господи, си благ
и готов да прощаваш"

/Псалм 86:5/


Някога бил ли си непослушен на мама и татко? Как си се почувствал? Питал ли си се дали продължават да те обичат?

Исус разказал веднъж история за един младеж, който никак не харесвал правилата на баща си и затова решил да си тръгне от къщи. Но първо отишъл при при татко си, за да поиска пари. Таткото никак не искал синът му да си замине, но младежът настоявал. Затова накрая бащата му дал парите и синът си тръгнал, за да живее така, както си иска.

В началото младежът имал много пари и бързо намерил много нови приятели. Той плащал празненствата за всички. Но когато похарчил и последната стотинка, приятелите му го изоставили. Те вече не искали да дружат с него. Останал без пари и приятели младежа и нямало нито къде да спи, нито какво да яде.

Скоро изгладнял толкова много, че започнал да търси работа. Но единствената работа, която успял да открие, била в една свинеферма. Колко ужасно било! Прасетата били мръсни и миришели отвратително, а храната им била дори още по-смрадлива. Но младежът бил страшно гладен и решил да хапне от храната на прасетата, защото нямало нищо друго.

Тогава той си спомнил за татко си и за дома. Никой в къщата на баща му не живеел така. Дори слугите, които работели там, се хранели добре. Младежът се замислил: "Не бях много послушен син. Вече не заслужавам татко да ме приеме обратно. Но може би ще ми даде някаква работа. Ще се върна при него и ще го помоля да му стана слуга."

Така младежът оставил мръсните прасета и смрадливата им храна и поел по пътя към дома. Още бил много далеч от къщата, когато баща му го видял и се затичал да го посрещне. О, колко бил той щастлив да види детето си!

Синът се опитал да каже на баща си колко е бил непослушен и как не заслужава повече да се нарича негов син, но бащата дори не го слушал. Той го прегръщал и целувал. Заповядал на един от слугите да донесе най-прекрасните дрехи и обувки. А после дал нареждане да се приготви най-вкусната храна и да се организира празненство за посрещането на сина му.

Как мислиш, този таткото изглеждал ли ядосан на момчето за лошите неща, които било направило? Обичал ли го още? О, колко много!

Точно както бащата обичал сина си и му простил, Бог обича и теб и винаги ще ти прощава, когато искрено се извиниш за постъпката си. Просто помоли Бог да ти прости. Той те обича безкрайно. И скоро ще те посрещне в твоя дом на небето.

Created by ULimited®