"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

Рубрика "Детски кът"

Урок 10


Исус отива на гости

Стих за запомняне:
"Възкликнете, запейте заедно..."
/Исая 52:9/

Обичате ли да се забавлявате? Обичате ли да ядете вкусна храна и да играете игри с вашите семейства и приятели? Исус също обичаше да се забавлява! Той обичаше да посещава семейството си и своите приятели.

Исус и приятелите Му отиваха на празненство! Не, това не беше рожден ден. Това беше сватба. Там, където живееше Исус, когато хората се женеха, те организираха празненство, което продължаваше по няколко дни! Така, че те имаха много храна за ядене и сок за пиене.

Някои от Исусовото семейство също бяха на сватбата. Мария, Неговата майка, беше там. Тя беше помогнала за организирането на сватбата. Някои от Исусовите близки приятели също бяха там.

Всеки се забавляваше. Но хората, които организираха забавата се притесняваха. Прислугата дойде при Мария и каза:

- Всичкия сок свърши! Какво ще правим? Сватбата ще се провали. Булката и младоженеца ще бъдат много смутени!

"Ох!" - зачуди се Исусовата майка. "Какво мога да направя?" Мария се обърна и видя Исус. Тихо се приближи до Него и каза:

- Всичкия сок е свършил!

Исус се огледа наоколо. Той видя няколко големи стомни за вода и тихо каза на слугите:

- Идете и напълнете големите стомни с вода.

Те бяха объркани. "Какво би помогнало това?" - се чудеха те. Но те направиха, както Исус им каза.

Когато всичките стомни бяха напълнени, Исус каза на слугите:

- Вземете и занесете малко на главния организатор на сватбата.

Човекът наля малко от водата в една чаша. Но не беше вече вода! Беше сок! Хубав, сладък гроздов сок! Сега щеше да има достатъчно сок за сватбата!

Слугите занесоха една красива изящна чаша на главния организатор на сватбата. Той отпи малко, след което изпи цялата чаша.

- Ммммм, това е толкова добър сок! - каза той на младоженеца. - Повечето хора сервират най-добрия сок в началото на сватбеното угощение. Но ти си запазил най-доброто за най-накрая!

Слугите бяха удивени! Исусовата майка и неговите приятели бяха удовлетворени. А булката и младоженецът бяха също щастливи.

Приятелите на Исус започнаха да разговарят помежду си за чудноватия сок. Това беше първото чудо на Исус и те бяха видели неговата удивителна сила. Какво ли ги очаква да видят в дните занапред? Исус показа любов към булката и младоженеца, към своята майка и приятелите Си. Щастливите моменти, които имате със своите приятели и семейства са също специални за Исус. Ние изразяваме любовта си, когато се забавляваме с нашите семейства и приятели. С кого ще се забавлявате днес?

Created by ULimited®