Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Специалната служба на Франческа
Дийна Бартел Уегнър

Франческа Уоткинс е на 9 години и живее в щата Тенеси в Съединените щати. Тя има много приятели, но Ернестин е наистина специална. Френческа се радва да бъде нагледен пример за Исус пред приятелската си Ернестин.

Ернестин страда от множествена склероза. Не може да ходи и се налага да се придвижва в инвалидна количка. Когато се преместила в квартала на Франческа, не познавала никого. И изведнъж Франческа навлязла в живота й. „Разбрах, че при нея не ходят много хора – казва момичето. – Затова започнах да я посещавам след училище. Занасям й пощата и разговаряме.” Когато забелязала, че Ернестин не се храни добре, защото й е трудно да готви, Франческа помолила майка си да помогне с него. Сега майката на Франческа приготвя по две здравословни ястия на ден.

Понякога на Франческа не й се ходи при болната жена, но въпреки това я посещава. „Обещах й, че ще я посещавам всеки ден и няма да е редно да наруша обещанието си”, казва момичето.

Веднъж Франческа се отбила и намерила Ернестин паднала в гаража. Успокоила я и бързо се затичала при сестра си Сиера. След като се помолили, момичетата успели да я качат на инвалидната количка.

Франческа и Ернестин разговарят по много въпроси, но Франческа никога не си тръгва, без да се помоли за приятелката си. Двете заедно излизат да пазаруват. Винаги е приятно да помогне на Ернестина да излезе от къщата.

„Не е трудно да споделям Исус с хората около нас – каза Франческа. – Когато откриеш някой, който не познава Исус, не може просто да бъдеш негов приятел. Помагай му с нещо, което не може да върши и се моли с него. Когато го правиш, другите виждат Исус в живота ти.

Евангелизирането чрез приятелство е толкова просто, че и децата могат да го правят.


* Дийна Бартел Уегнър е писателка, живееща в Ню Йорк.

[Свързан урок]

Created by ULimited®