Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Изпратен от Бога
Барнабас Хоуп

Като Божи служител в страна, която не се отнася добре към евангелизирането аз се моля Бог да върви пред мене и да подготвя сърцата на хората, за да приемат словото Му. И Той го прави.

Един ден вървях по улицата и минах покрай малко ключарско ателие. Вътре имаше двама души, които разговаряха. Единият държеше стара книга. Сигурно четат корана, помислих си аз и отминах. Приключих със задачите си и тръгнах обратно към дома. Реших да си направя ключ, за да мога да разговарям с мъжете.

„Какво правиш в страната ни”, попита майсторът ключар, докато работеше. Обясних, че съм свързан с туристическа агенция в града. Човекът все още държеше старата книга в ръката си. Тя беше подчертана с различни цветове. Знаех, че хората нямат обичай да пишат върху корана. Тогава осъзнах, че това е Библия.

Платих му за ключа и се подготвих да си тръгна. Когато минах покрай човека с Библията, поставих ръка върху нея и казах: „Велика книга. Ще направите добре, ако продължите да я четете.”

„Това е моята Библия – усмихна се той. – Купих я преди много години.” След това ме попита от коя църква съм и аз отговорих: „От Църквата на адвентистите от седмия ден.”

„О, знам за тази църква. Четох за адвентистите в интернет. Имате ли някакви книги, които да ми дадете за четене.” Отговорих му, че имам такива книги и той ме помоли да му донеса поне една.

В утрото на деня, когато се случи неочакваната среща, семейството ми се бе събрало на богослужение, за да прочете историята за Филип и етиопянина. Разговаряхме за поуката от този разказ, който ни показваше, че никога не знаем кога ще срещнем хора, които вече са били подготвени от Святия Дух, и че трябва да сме подготвени да им свидетелстваме, когато Бог ги постави на пътя ни.

След като се върнах у дома, размислих за това, как Филип се срещнал с етиопянина, който четял Библията. Дойде ми на ум, че никога в тази страна не съм виждал някой да чете Библия. И ето, че днес бях срещнал човек в ключарска работилница, който четеше Библията и споделяше наученото с друг.

Всеки ден се моля Господ да ни посочи хора, които желаят да узнаят това, което ние знаем, тъй като работим в среда, която не е приятелски настроена към християнството.

В страната, в която служа, живеят много малко на брой адвентни вярващи. Моля се за тях и продължавам да давам дарения за мисионска работа, с които се издържат мисионерите по цял свят.


* Барнабас Хоуп е евангелизатор в Близкия Изток.

[Свързан урок]

Created by ULimited®