Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Неприятности в градчето: Част 2
Хуан Игнасио

Когато хората в градчето се оплакаха от лошите неща, които адвентисти говорят на събранията си, аз ги посетих, за да проверя дали това е истина. Открих, че там изучават Божието слово. Заедно със съпругата ми започнахме да ходим там.

След като бях повикан в съда да защитя решението си да дам залата под наем, адвентният пастор предложи да си тръгне от дома. „Не – отговорих аз. – Онова, което проповядваш, е истина.”

Започнахме да посещаваме адвентната църква и да изучаваме Библията. Осъзнахме, че сме открили Божията истина и това ни помогна да вземем решение да следваме истината, накъдето и да ни поведе.

Когато църквата реши отново да провежда евангелизаторски събрания в градчето, аз пак им предоставих залата. Но разгневени хора отново се опитаха да прекратят събранията.

Когато се разчу, че заедно със съпругата ми и децата ни искаме да се кръстим, започнахме да получаваме заплахи. Предизвиках ги да ми покажат кое в учението на адвентистите е погрешно, но така и не успяха.

В съботата на моето кръщение голяма тълпа, която скандираше и носеше плакати, барикадира пътя към града, за да не могат адвентистите да влязат. Пасторът обаче бе останал в града и извърши кръщението в сгъваем басейн в залата. При друг случай хората отново започнаха да протестират и аз трябваше да защитя църквата. „Ти разделяш града – крещяха събралите се. – върни се в нашата църква, за да може съгражданите ни да се успокоят.”

Помолих се за мъдрост и отговорих: „Някога пушех и пиех и вършех много лоши неща. Бог обаче ме очисти. Как да се върна към предишния си живот, след като Бог е направил толкова много за мене и за семейството ми?”

Някои носеха туби с бензин и заплашиха, че ще ме запалят, ако не се откажа от вярата си. Цели пет часа крещяха и ме заплашваха, а аз се молех Бог да се намеси. Накрая тълпата се разпръсна.

След време властите се намесиха, за да разрешат проблема. Много жители излязоха на протести с плакати „Стига повече църкви в града!” Гражданските власти решиха, че адвентистите могат да провеждат богослужения, но не и публични събрания. Нямаме църква и не можем да провеждаме евангелизации, но споделяме вярата си с роднини и приятели. Вече 60 души се покланят на Бога заедно с нас.


* Хуан Игнасио живее в малко градче на юг от Мексико сити.

[Свързан урок]

Created by ULimited®