Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Странникът в селото
Бенджамин Шун

Мъжът наблюдаваше ужасен как тялото на неговия спътник се носи по реката. Приятелят му бе убит, докато се опитваше да навлезе в затворен район, без да има разрешение от властите. Макар че не е християнски мисионер, смъртта на този човек показва колко големи са трудностите при навлизане в области, които са забранени за външни хора. Едно такова място е далечен и откъснат от света район в Азия, където местно племе се покланя на природата и на починалите.

Въпреки ограниченията до църквата стигна вестта за голям брой хора, които живеят в този район и се покланят на Бога и спазват съботата. Доверен човек успя да потвърди тази вест. Той се промъкнал там и влязъл в голямо село. Вождът обяснил¸ че селяните спазват съботния ден. „Как е възможно?”, попитал посетителят.

„Един ден висок непознат човек дойда в селото – каза вождът. – Около него имаше ярка светлина и той поиска да се срещне с вожда. В ръката си държеше радио. Показа ми как намирам станции и да нагласявам на програмите на Световното адвентно радио. Обясни в кои дни и часове се излъчват програми на нашия език. След това ми нареди да споделя тази информация със селото, тъй като това ще бъде голямо благословение за тях.”

„Взех радиото и го включих, за да покажа на седящия до мене как работи. Обърнахме се отново към непознатия, но него вече го нямаше. Никога повече не го видяхме. Приехме събитието като особено знамение и решихме да правим, каквото ни е казал. Повикахме селяните на събрание и се събрахме около радиото. Хората слушаха и започнаха да променят живота си, когато научаваха за нов начин на живот. Днес повечето от хората в селото спазват съботата.”

Нашият приятел потвърди, че селяните наистина са посветени вярващи, които се събират на богослужение около радио програмите. Той също така научи, че няколко други племенни групи живеят в същия планински район. Селяните не общуват помежду си, тъй като са изолирани един от друг. Когато посети шест области, разбра, че всеки вожд разказва една и съща история: „Веднъж висок непознат човек дойде в селото с радио в ръка. Поиска да се срещне с вожда...”

Бог има хиляди начини да занесе светлината на евангелието при тези, които властите се опитват да държат в тъмнина.


* Д-р Бенджамин Шун е президент на Световното адвентно радио.

[Свързан урок]

Created by ULimited®