Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Спасяване на живота
Силил Фейн Мазибиса

Това се случило една съботна вечер. Табани се прибирал към дома заедно с приятеля си Томас след репетиция на църковния хор. Томас не бил адвентист, но обичал да общува с Табани.

Докато вървели по тихите улици на град Булавайо в Зимбабве, двамата юноши чули стъпки зад себе си. Не обърнали внимание, защото се намирали в спокоен квартал. Внезапно четирима мъже се втурнали към тях и нападнали Табани. Трима го сграбчили, а четвъртият му пребъркал джобовете в търсене на нещо ценно.

Томас се затичал в търсене на помощ, но никой не отворил вратата на дома си. Табани се опитал да се отскубне макар че нападателите го държали здраво. В боричкането един от тях го наръгал с нож зад ухото. Най-накрая Табани успял да избяга и да стигне до Томас, който вече намерил помощ. Когато видели друг човек да се приближава, бандитите избягали.

Табани кървял обилно от раната и се наложило Томас да го придържа, докато стигнат до дома му. Братът на Томас ги закарал с кола до най-близката клиника. Там го насочили към болница, но в бързината братята били оставили ключовете в колата. Докато се опитвали да решат какво да правят, един лекар се приближил към тях. Току-що бил завършил работа и им предложил да ги закара до болницата. Пристигнали там и лекарят ги вкарал в стая, където Табани получил помощ. След това непознатият лекар върнал момчето у дома.

Юношите благодарили на доктора и обяснили, че нямат пари да му платят. Той им казал, че няма защо да се безпокоят и че помощта му е безплатна. Благодарили му още веднъж и се върнали по домовете си.

Когато родителите на Табани се върнали у дома, той им разказал какво се е случило. Цялото семейство се опитало да намери лекаря, който помогнал на сина им, без да вземе никакви пари, но никой в клиниката и в болницата не знаел лекар с такова с описание. „Може би ти е помогнал ангел” – казала майка му със страхопочитание.

Томас бил силно развълнуван от това, че Бог се е погрижил за приятеля му по толкова забележителен начин. Макар че ходел на църква, която практикувала изцеления и чудеса, Томас започнал да ходи в адвентната църква заедно с Табани. Наскоро Томас се кръсти и двамата приятели заедно хвалят Бога като братя по вяра.


* Силиле Фейн Мазибиса е сестра на Табани. Те са деца на адвентен пастор в Булавайо, Зимбабве.

[Свързан урок]

Created by ULimited®