Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Божият неуморен войн
Сюзан Кастило

Давид Рамос е човек със скромен произход. Роден в Куба, той завършил шести клас, а на 16-годишна възраст бил повикан в кубинската армия. Когато командирът му разбрал, че Давид е адвентист, направил всичко възможно да го принуди да се откаже от вярата си. Бил малтретиран и наказван, отказвали му свиждания и го наказвали с карцер. Принуждавали го да работи тежка физическа работа и не му давали нормална храна. Веднъж се случило така, че го държали гладен шест дена, а в същото време го принуждавали да работи през нощта и в студено време.

След всяко наказание началниците му предлагали добро образование, работа и разрешение да се прибира у дома, стига само да се откаже от вярата си в Бога. Давид не пожелал да предаде вярата си. Отказът му разгневил висшестоящите, които започнали да го наказват все по-тежко. Цели три години го малтретирали и го затваряли заради вярата, но той не се отказал от своя Спасител.

След като се уволнил от армията, Давид се върнал у дома и продължил да служи на Бога. Станал активен в църквата си, преподавал библейски уроци, проповядвал и водел хора при Исус.

С велосипеда си пътувал от град в град, за да посещава хора и да споделя Божията любов с тях. Веднъж, когато се движел по пътя, бил блъснат от автобус и сериозно наранен. Претърпял няколко операции и му се наложило да се възстановява месеци наред. Вместо да се отчае, той благодарил на Бога, че е спасил живота му.

Отворила се възможност да заведе семейството си в Америка. Първият им дом бил в бежански лагер във Флорида, където преселниците от Куба били настанявани и молбите им за имиграция – разглеждани. Докато живеел в лагера, Давид продължил да работи за Бога и довел мнозина до Христос. Често взимал престарялата си майка на инвалидна количка, когато посещавал някого за библейски урок.

След време Давид и семейството му се установили в щата Оклахома, където продължили мисията си на споделяне на Божията любов. Бог благославя усилията му и Давид успя да помогне за основаването на испаноговореща църква в Оклахома сити.

Давид все още страда от последиците от малтретирането в армията и от катастрофата. Въпреки това продължава да работи неуморно, за да води хора при Христос. Той е неуморен войн в Божията армия.

[Свързан урок]

Created by ULimited®