Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

От магазинер до пастир
Разказано на Джон МакГий от Рам

Казвам се Рам и живея в Хималайския район на Северна Индия. Живеех си сравнително добре и държах малък магазин високо в планината. Печелех достатъчно пари, за да издържам родителите си. Чувствах обаче, че нещо липсва в живота ми. Разбирах, че животът не се състои само от работа, ядене и спане. Очаквах с нетърпение времето, когато ще се оженя и ще имам деца, но се питах дали семейството ще запълни празнотата в живота ми.

Обичах да чета и да изучавам мистиката и различни философии, опитвайки се да разбера космоса. Разбрах, че нещо все ми убягва. Веднъж купих книга, която ми струваше само четири рупии, т.е. около 10 американски цента. Докато я четях, открих, че това е най-ценната книга в библиотеката ми. Тя бе пълна с интересни истории и ми разказваше как е започнал светът. Описваше Бога с думи, които никога дотогава не бях срещал.

Разказах на приятели за тази чудна книга, Библията, но изглежда почти никой не я познаваше. Някои от моите по-образовани приятели настояха незабавно да спра да я чета. „Тази книга е за чужденци – твърдяха те. – Опитват се да променят религията на хората.”

Изпитвах любопитство и реших сам да открия дали обвиненията им отговарят на истината. Позаинтересувах се и научих, че в града ни не живеят мисионери. Веднъж непознат човек мина покрай магазина. Попитах го дали е мисионер.

„Да, такъв съм”, - отговори той. Представи се като пастор Рави. Обясних му, че търся истината за живота. Макар че живееше в друг район на няколко мили от мене, той предложи да се върне, за да разговаряме за истината. Пастор Рави започна често да ме посещава и скоро стана мой учител и приятел.

Изпитвах силно желание да споделям с околните онова, което пастор Рави ми преподаваше, затова веднага след затваряне на магазина, тръгвах да говоря с моите роднини и съседи. Разказах на пастора, че искам да проповядвам чудните истини на други хора. Той успя да ми намери малка стипендия, благодарение на която затворих магазина и започнах да уча как да печеля ученици за моя нов приятел Исус. Сега се грижа за малка група новоповярвали в съседно село.


* Д-р Джон МакГий е вицепрезидент на адвентната болнична система в Южноазиатската дивизия (Индия и Непал).

[Свързан урок]

Created by ULimited®