Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Човекът с черната книга
Сатурнино Сабала Джуниър

Аз съм студент мисионер по програмата СУЛАД, преподавател в основано наскоро село в Минданао, Филипините. Всички селяни открили Бога чрез сън.

Една нощ дату (вождът) сънувал, че Човек в бяло носи голяма черна книга и идва при него. „Който спазва заповедите в тази книга, ще бъде от моя народ”, казал Човекът. След това обяснил значението на съботата.

Дату събрал всички селяни и им разказал за съня си. Хората се съгласили, че трябва да се покланят на Твореца Бог в Неговия свят ден. В събота се събрали да му се поклонят по начина, който познавали – с дъвчене на бетел и разговори за невидимия дух.

Скоро един от селяните посетил близкия град и се запознал с шивач адвентист. Разказал на човека за новата им религия, която изисквала богослужения в събота и споменал за съня на Дату за Човека с черната книга.

„Аз също спазвам съботата! – възкликнал шивачът. – Може ли да посетя селото ви и да се поклоня заедно с вас?” Селянинът с радост се съгласил.

Шивачът и мирянин евангелизатор тръгнали в петък на шестчасово пътуване до селото. Носели голяма Библия. Когато стигнали до селото, срещнали Дату, който се вгледал в голямата Библия.”Точно тази книга видях в съня си – извикал той. – Сигурно и вие спазвате съботата!”

На сутринта селяните се събрали на поклонение, след което имало пиршество с печено прасе и зеленчуци. Тогава дату поканил посетителите да говорят на следобедното събрание.

Мирянинът им прочел съботната заповед от Библията и обяснил какво поклонение изисква Бог. Вождът и селяните изразили одобрението си. След това мирянинът им обяснил другите Божии закони, като например здравните закони. Обяснил им, че прасето се храни с боклуци и не е подходящо за храна, а бетелът е наркотик, който не бива да се употребява от Божиите последователи.

Дату отговорил: „Скъпи мои хора, тази черна книга ни казва много важни неща. Няма да ядем повече свинско месо и няма да дъвчем бетел.” След това се обърнал към двамата мъже и ги поканил да им проповядват още веднъж. „С радост ще спазваме всичко, което ни казвате”, заявил той.

След време всички селяни били кръстени. Днес мисионерите преподават в селото и учат селяните да четат черната книга.


* Сатурнино Сабала Джуниър е преподавател в мисионското училище Бантолинао в Минданао, Филипините.

[Свързан урок]

Created by ULimited®