Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Молитвите на Уенди


Уенди живее в планинската област на Папуа Нова Гвинея. Като най-голямото дете в семейството тя имала задължението да се грижи за сестрите си. Още от предучилищна възраст започнала да носи най-малкото дете на гърба си.

Уенди често чувала децата от съседската къща да пеят песни за Исус. Веднъж ги помолила да я научат на техните песни. От своя страна, те я поканили на съботно училище. Уенди не била съвсем сигурна как ще реагира майка й, но в съботната сутрин се скрила до дома на съседите си, изчакала ги да излязат и тръгнала след тях към църквата.

Майката на Уенди разбрала за посещенията в църквата и й позволила да ходи там когато си поиска, стига да взима сестрите със себе си. И така, всяка съботна сутрин Уенди умивала и обличала малките си сестри и ги водела на църква. Трябвало да се изкачват по стръмен хълм и за Уенди било много трудно да носи най-малкото дете по целия път. Другите сестри трябвало да й помагат. Уенди обичала църквата и често канела майка си там.

Когато станала на осем, в дома й настъпило голямо сътресение. Нейният баща си взел втора съпруга, което разгневило майка й до такава степен, че взела децата и ги отвела в родното си село. Уенди тъгувала за баща си, но в същото време се радвала, че намерила адвентна църква близо до новия си дом. Продължила да води сестрите си всяка съботна сутрин на църква.

Лелята на Уенди живеела в същото село. Тя също била адвентистка и често канела майка й на църква. Когато най-накрая майка й решила да предаде сърцето си на Бога, Уенди била повече от щастлива.

Лелята се преместила в отдалечено село в планината и пожелала Уенди да замине с нея. На нея й харесало да живее с леля си. Обичала да присъства на семейните богослужения, когато цялото семейство се молело за нейното семейство. Молитвите на Уенди винаги били свързани с майка й.

Когато се завърнала у дома, с изненада разбрала, че баща й ходи на църква заедно с майка й! Дори водел втората си съпруга и техните деца! Гледката била невероятна: един мъж, две съпруги и 11 деца – всички заедно на църква. След време втората съпруга предала сърцето си на Исус и станала адвентистка, но бащата не пожелал да се присъедини към църквата, тъй като имал две жени. Въпреки това продължил редовно да ходи на богослуженията. Един ден отпратил втората си жена в родното й село и помолил пастора да го кръсти.

„Бог е отговарял на толкова много мои молитви – казва Уенди. – Той ми помогна да намеря Исус, а след това да заведа цялото си семейство при Бога.”


* Уенди живее в Горока, Папуа Нова Гвинея.

[Свързан урок]

Created by ULimited®