Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Да запазиш вярата си
Бухиндо Кабуе

Училищата във френски говорещите страни имат занятия в събота. Много трудно е адвентистите да успеят да завършат. Не по-различно е положението в родното ми Конго.

След като завърших основното си образование, аз се записах в държавно училище по бизнес. Знаех, че съботата ще бъде проблем, но аз бях един от четиримата адвентисти там и ние си помагахме много, за да останем верни на Бога.

Трима други адвентисти от по-горните класове ми казаха, че изпитите са в събота и е много трудно да бъдат променени за друг ден. Не ми оставаше нищо друго освен да се моля за Божията воля и да поискам разрешение да се явявам в други дни. Няколко от учителите отказаха.

Ние постихме и се молихме, след което посетихме училищната администрация. От там ни казаха, че всички изпити са насрочени за събота и не се предвиждат изключения. Ние обаче не искахме да се откажем. Молихме се още два месеца и отново поставихме нашия проблем на дневен ред. За наше учудване директорът реши да напише писмо до учителите, с което заявяваше, че няма да има изпити в събота. Дори ни позволи да се явим на изпитите, които бяхме пропуснали до този момент. Бяхме изпълнени с радост!

Малко преди края на втората ми година в училище бе назначен нов директор. Той промени политиката за провеждане на изпитите и отново ги насрочи за събота. Подадохме жалба, но ни отказаха. Настъпи времето за изпити и няколко от тях бяха определени за събота. Вместо да ни предложи да се явим в друг ден, директорът ни предложи да напуснем училището.

Реших да остана. Постих и се молих за пренасрочване, но учителите не можеха да направят нищо без разрешение от директора. Трудна ситуация. Но с доверие в Бога и много молитва успях да взема достатъчно изпити, за да премина в горния клас.

По онова време моите приятели адвентисти бяха завършили и аз останах единственият адвентист в училището. Проведох евангелизаторски събрания, за да запозная учителите и учениците с адвентните учения и особено със съботата. Събранията бяха фокусирани върху Исус и привлякоха около осемдесет души, включително и двама учители. След това стана по-лесно да получавам свободна събота. Двама ученика пожелаха да научат повече за адвентистите и защо са толкова твърди в своите убеждения. Обясних им съботата от сътворението до Откровение и ги поканих на църква. И двамата решиха да се кръстят.

Най-накрая успях да завърша, а новите адвентисти успяват да получат свободна събота след работата, която бе извършена преди тях.


* Мухиндо Кабуе е счетоводител в образователния отдел на адвентната църква в Конго.

[Свързан урок]

Created by ULimited®