Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Забраненият Бог на Амина


Амина живее в Северна Африка. От детските си години четяла святата книга и там се запознала с Иса (Исус). Често карала баща си да й разказва повече за Пророка, който бил съвършен човек. Когато пораснала, станала искрена и вярна последователка на религията на своето семейство, но никога не забравила за Иса.

Веднъж нейна приятелка християнка я поканила да посети малката адвентна църква в града и Амина се съгласила. Не можела да си обясни защо отишла, тъй като посещението в християнски молитвен дом можело да има сериозни последици. Въпреки всичко отишла. И тогава нещо – някаква сила, която не можела да проумее, я привлякла към църквата. Малко по малко вярата на Амина в семейната религия избледняла и тя почувствала, че вярва в Иса.

Баща й разбрал, че тя губи вярата си и решил да я събуди за опасността, в която изпада. Тъй като престанала да изрича ежедневните молитви със семейството, баща й отказал тя да влиза в дома му. Надявал се, че ще осъзнае грешката си и отново ще се присъедини към тях. Заплахите обаче не подействали. Накрая, след почти година на отчуждение, родителите й я поканили да се завърне в дома, но без да има право да говори за Иса или за християнството. Цели 10 години Амина държала вярата си само за себе си. Десет години не посетила адвентната църква в града, нито отворила дума за Иса.

Веднъж Амина помолила приятелката си да я заведе на църква. Там се запознала с мисионер, който я приветствал с голяма радост. Разговаряла дълго с него и му задавала много въпроси за Иса. Наистина ли е Бог? Какво изисква от своите последователи?

Амина продължила да посещава църквата и след няколко месеца предала живота си на Иса и била кръстена. Господ Иса станал всичко за нея. Амина взела съдбоносно решение, тъй като в нейната среда изоставянето на семейната вяра би могло да означава смърт.

Въпреки опасността Амина смело споделя вярата си, без да вдига много шум и с усърдна молитва. Понякога е достатъчно да използва добра дума, посещение, усмивка… Чрез действията й Божият Дух докосва сърца. Бог често й дава възможности да показва вярата си в Иса.

Молете се за Амина и за нейното тихо служене в сенките на ежедневния живот. Молете се за това, нейната вяра да се превърне като скъпоценни капчици вода, която напоява пустинята на родната й страна.

[Свързан урок]

Created by ULimited®