Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Ярка светлина

Хидеми Сугауара се спряла между редовете на църквата и застинала в удивление. Мястото й било заето. Всъщност само половината църква била пълна. Къде би могла да седне така, че да чува добре?

Хидеми била ревностна адвентистка. От много години живеела в селски район в Япония, но когато остаряла, решила да се премести в града. Намерила адвентна църква близо до спирка на метрото и започнала да я посещава. Старите приятели селската църква й липсвали, а вече й било трудно да се сприятелява с нови хора в големия град.

Стояла на първия ред, за да чува по-добре. Тази събота обаче предните пейки били заети. Намерила място в по-задната част, но не можела да чуе проповедта. Наблюдавала как хората стават или коленичат, но чувала само отделни звучи. Какъв е смисълът да ходя на църква, ако не мога да чувам нищо, запитала се тя. Бих могла да си стоя вкъщи, да се моля и да пея сама.

Когато пасторът започнал да се моли, за да закрие службата, лицето й внезапно се озарило от ярка светлина. Забелязала, че и вярващите, които излизали, също излъчвали светлина. Нима сънувам? Или може би и очите ми вече не са наред?

Излязла навън и тръгнала към метрото. Лицата на минувачите изглеждали съвсем нормални. Обърнала се към църквата и отново видяла ярка светлина. Какво става, почудила се тя. Забелязала някои от църковните членове в метрото и дори там лицата им пак излъчвали светлина.

Тогава разбрала, че Бог иска от нея да продължи да ходи на църква, както и да разбере, че там има особени благословения за народа Му. Ако продължи да посещава църквата, със сигурност Бог би благославял и нея.

Хидеми осъзнала, че докато стояла раздразнена от невъзможността да чува, е пропуснала благословението, което Бог би й дал в Неговата църква. Не било толкова важно да чуе всичко изречено, а да присъства. Продължила да ходи на църква и дори започнала да води приятели. След време се сприятелила с още много хора от църквата.

Мисията започва от дома и църквата и се разпространява като лъчи светлина по света. Кажете на приятел, кажете на света, че Исус ги обича.


* Хидеми Сугауара (на снимката) живее близо до гр. Чива, Япония.

[Свързан урок]

Created by ULimited®