Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Силата на прощението Мийнал Тирупдуванам

Израснах в традиционен индийски дом и се ожених на 15 години. Вече имахме три деца, когато съпругът ми реши да намери работа в чужбина. Каза, че само за месец би могъл да печели повече отколкото в Индия за цяла година и аз се съгласих. Той обаче остана на работа в чужбина цели 12 месеца и нито веднъж не ни изпрати пари. Изпитвах големи затруднения да изхранвам децата. Тогава научих, че съпругът ми прахосва парите си за хазарт, пиене и разгулен живот.

Посетих всички храмове в областта, като молех боговете да върнат съпруга ми у дома, но нищо не се случи. Изпитвах голяма мъка, когато наблюдавах как децата ми гладуват. Те ходеха на училище и работеха много, но парите пак не стигаха.

Преместих се в по-голям град, където заплатите бяха по-високи. Таксите за училище на децата се увеличиха, а освен тях се нуждаеха от учебния пособия и учебници. След години на тежък живот децата ми завършиха образованието си и се ожениха. Най-накрая животът ми стана малко по-лек.

Веднъж научих, че съпругът ми се е върнал в Индия и живее в предишния ми град. Хората там знаеха къде се намирам, но той не желаеше да ме потърси. Посетих го в дома му и му предложих пари, за да се върне у дома и да се свърже със семейството си. Той се премести вкъщи, но продължи да пие много и да работи малко.

Група миряни проведоха евангелизаторски събрания близо до дома ми и аз реших да ги посетя. Бях силно впечатлена от вестта и от любовта, която видях в очите на младото семейство, което ги провеждаше.

Съпругът ми не желаеше да ходя на тези събрания и дори скри библията ми. Това ме смути, но се научих да бъда търпелива към него въпреки критичното му отношение.

Започнах да ходя в адвентната църква, но реших да изчакам с кръщението, докато съпругът ми е готов. Каза ми, че някой ден би могъл да стане адвентист, но би било добре аз да не чакам. Затова се кръстих.

Знам, че съпругът ми наблюдава живота ми и забелязва промяната, която Исус е извършил. Той спря да пие и да дъвче бетел. Понякога дори идва на църква заедно с мене. Съседите ми казват, че след като съм станала християнка вече съм по-любезна и добра.

Благодаря на Бога за това, че ми даде ново сърце, което може да обича съпруга ми и да споделя вярата си с другите.


* Мийнал Тирупдуванам живее близо до Мадурай, Индия.

[Свързан урок]

Created by ULimited®