Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Ангелите им затвориха очите
Хоумър Трекартин

Пасторът не забелязал как младежът влиза в църквата и сяда. Всъщност, никой не го забелязал. Сякаш ангел им бил затворил очите.

Парса бил израснал в Централна Азия като верен последовател на Бога Творец. Дядо му бил известен религиозен водач. През целия си живот Парса се молил на Бога и четял святите писания на своя народ. Докато четял, научил за съботата и започнал да разсъждава за нея, но никой друг не разбирал значението й.

Имало малка група адвентисти, които се събирали в един дом в градчето. Те обаче били християни, а всички знаели, че християните са езичници. Ядат свинско, пият алкохол, молят се на идоли, обличат се неприлично и постоянно си сменят жените. Освен това християните били чужденци. Не, не желаел да има нищо общо с християни, та дори и да са от тези, които спазват съботата.

Една събота, докато вървял по улицата, Парса почувствал как невидима сила го вкарва в малката адвентна църква. С треперещи крака се промъкнал вътре и седнал на последния ред. Слушал как пасторът проповядва за Авраам.

Защо християните говорят за Авраам, помислим си Парса. Смятал, че християните следват само Новия завет и дори не подозират, че Авраам е пророк. Толкова силно се заинтересувал от онова, което чул, че на следващата събота се върнал отново. После и на следващата. Вестите докосвали сърцето му и той пожелал да научи много повече.

Цели шест месеца се промъквал в църквата, без да го забележат. Една събота обаче адвентистите го забелязали. Сякаш люспи паднали от очите им. Приветствали го и го поканили да посещава библейския курс. След няколко месеца на усилено изучаване на Библията, Парса бил кръстен. Роднините и приятелите му започнали да странят от него, но той се молил да намерят истината също като него. Продължава да прави всичко по силите си да споделя Божията любов с околните и няколко души вече са приели Исус Христос за свой Господ и Спасител.


* Името Парса не е действително.

[Свързан урок]

Created by ULimited®