Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Среднощният вик в Малави
Майк Найондо

Група вярващи в северната част на Малави са взели присърце работата за душите. Макар и да им липсват материали и средства, те работят с огромен брой хора в различни области на Малави.

В затвор, в който работят, са кръстили 100 души. Сред кръстените бил и крадецът Самсон. Някои се съмнявали в искреността му, тъй като бил присъствал само на няколко събрания. Той обаче обяснил, че макар и да не посещавал събранията, слушал говорителя от затворническата си килия. И когато чул Божия глас, откликнал незабавно.

Няколко от новокръстените затворници били освободени и сега живеят в северната част на страната, където редовно ходят на църква. Миряните евангелизатори продължават да работят в затвора, където кръщенията продължават.

Не са много адвентистите, които живеят край бреговете на езерото Малави. Там областта е под силното влияние на друга протестантска деноминация. Когато се провела евангелизационната поредица “Среднощният вик”, имало силна опозиция и малцина дошли през първата седмица. След това броят на посетителите се започнал да се увеличава.

Когато 16-годишният Виезго откликнал на призива, родителите му се разгневили и го изгонили от дома си. Наложило се да преспи отвън. И въпреки това продължил да посещава евангелизационните събрания. Родителите му се опитали да го изпратят при леля му в Лилонгве, но по пътя към автогарата срещнал леля си, която идвала да посети семейството му. Върнал се у дома с нея, след което тръгнал към езерото Малави, за да се кръсти. Когато се прибрал вкъщи, родителите му отново го изгонили. Изпратили го да живее в Лилонгве при леля му, но той и там продължил да посещава адвентната църква.

Участниците в евангелизационния екип получават нови сили, когато виждат как Бог работи чрез тях. Бог кани всеки вярващ да стане евангелизатор и да споделя любовта му по всички кътчета на планетата.

[Свързан урок]

Created by ULimited®