Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Служене след края на работния ден


Д-р Даниеле е зъболекарка в Южна Бразилия. Работата й е да дарява хората с красива усмивка и здрави зъби, но след края на работния ден, когато пациентите й са си тръгнали, тя прибира инструментите и клиниката се превръща в евангелизационен център, където преподава библейски уроци на малка група.

Даниеле винаги е искала да служи на Бога и затова избрала зъболекарската професия, за да може да се среща с много хора и да споделя вярата си. Искала обаче да направи нещо много повече – да се събира с приятели и пациенти и да споделя Божията любов. Тогава й хрумнало да отдели място в клиниката, където да се изучава Библията. Сега освен че оказва стоматологична помощ, лично дава покани за участие в групата за изучаване на Библията.

32-годишната Сандра приела поканата на д-р Даниеле и посетила библейския курс. “Дойдох да взема участие и това, което видях, ми хареса много, затова поканих един приятел да се присъедини”, казва Сандра.

“Бях поканен от приятел да посетя групата – споменава 30-годишният Рубен. – Дойдох и разбрах, че ми харесва, затова поканих и майка ми. На нея също и харесаха библейските уроци и тя покани брат ми. След това покани съпруга си. Сега цялото семейство изучава Библията в стоматологичната клиника.”

Даниеле се радва, че е решила да разшири работата си извън зъболекарския стол. “Групата за изучаване на Библията се разраства, защото хората намират отговори на въпросите и съмненията си – казва тя. – И когато открият нещо, което отговаря на нуждите им, канят и свои роднини и приятели.”

Тази дейност обхваща много повече неща от спонтанното изучаване на Библията. Досега събранията на групата са довели до 60 кръщения. “Искам Исус да се върне скоро – заявява Даниеле. – Затова желая колкото се може от моите приятели и пациенти да се подготвят. Това е един от начините за споделяне на моята вяра с хората, с които се срещам.”

Всеки християнин познава други хора – приятели, съседи, някой, когото са срещнали в магазина или на работното място – и тези хора не знаят нищо за Исус. Примерът на Даниеле е покана към всеки от нас да намери начин да разкаже на хората около себе за добрата вест за спасение.


* Даниеле Кармен Роведа е зъболекарка в град Куритиба, област Паран, Бразилия.

[Свързан урок]

Created by ULimited®