Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Църквата на Росуик
Нос Тери

Аниуа е малък остров от групата Вануату в Южния Пасифик. Там живеят около 500 души, но адвентната църква нямала никакво присъствие там. Адвентистите от съседните острови обаче се молили за Аниуа и наскоро Бог отговорил на молитвите им.

Росуик живее на остров Аниуа. От много години бил водач на езическия култ Карго и често пътувал до околните острови, за да присъства на разни церемонии и ритуали. Понякога не можел да се прибере поради бурното море и тогава оставал да нощува при адвентисти.

Наблюдавал как адвентистите се молят и забелязал, че гледат много сериозно на своята религия. Веднъж отишъл на църква заедно с тях. Научил няколко християнски песни и бил много впечатлен от тяхното гостоприемство. По време на посещенията си се убедил, че адвентистите са прави в своите учения и че живеят според тях.

Проявите на любезност оказали силно влияние върху Росуик. Скоро се отказал от лидерското си място в култа Карго и се обявил за християнин адвентист.

Разчистил парче земя и построил малка църква със сламен покрив. Всяка съботна сутрин той води в църквата малката си внучка. Те пеят трите християнски песни, които знаят. Той разказва на детето, че Бог ги обича и че Исус ще се върне скоро. След това се молят. След скромната съботна служба Росуик и внучката му се връщат в къщата си, за да се молят и да почиват. При залез слънце двамата се връщат в сламената църква, за да изпеят трите песни, да се помолят и да завършат съботния ден.

Посетих Росуик малко след като чух историята му и останах възхитена, когато осъзнах как Бог е използвал този човек, за да запали пламъка на истината в тъмния остров.

Днес на остров Аниуа вратата е широко отворена за адвентната вест. Младежки групи посещават домовете и разнасят адвентната вест, а пионери на Глобалната мисия разпалват пламъка на вярата в този малък остров. Поради верността на Росуик и световните мисионски дарения днес много хора от остров Аниуа се събират всяка събота на богослужение с Росуик и неговата внучка.


* Нос Тери е директор на Глобалната мисия ма Транс-Тихоокеанската мисия.

[Свързан урок]

Created by ULimited®