Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Отклонената маршрутка
Хоумър Трекартин

Пастор Дейв Уейгли се качил на маршрурката на летището и се отпуснал на седалката, за да си отдъхне преди вечерното събрание. Мислил си за евангелизаторските събрания, които бил провел във Флорида преди няколко месеца, и се запитал какво ли правят новите членове. А какво ли става с новоповярвалите, които посещавали евангелизационните събрания, но не взели решение да последват Исус?

Мислите му били прекъснати от женски глас: “Моля ви, оставете ме малко встрани от пътя за хотела.” Шофьорът се съгласил малко неохотно да закара жената до дома й.

Маршрутката си пробила път през задръстванията и спряла пред позната сграда. Пастор Уейгли скочил да помогне на жената да вдигне куфара си. “Тук ли живеете”, попитал той.

“Да”, отговорила жената. Силно развълнуван пастор Уейгли я попитал дали една негова позната все още живее там. Жената го погледнала и бавно отговорила: “Да, все още живее тук.”

Вратата на маршрутката се затворила и пастор Уейгли седнал на мястото си. “Сигурно това е нещо повече от съвпадение, - помислил си той. - Какво ли ми казва Бог?”

Жената, която познавал, посещавала някога евангелизаторските му събрания, но въпреки многобройните му посещения и молитви, не пожелала да предаде сърцето си на Христос. Сега Бог го отвел точно до сградата, в която живеела. Уейгли обещал на Бога, че ще я посети, преди да си тръгне от града.

След няколко дена Уейгли я посетил. Докато се качвал по стълбите, през ума му минала следната мисъл: “Как мога да поздравя човек, чието име дори не си спомням?” Почукал на вратата, но отвътре не се чувал никакъв шум. Точно когато си тръгвал, вратата се отворила и жената възкликнала: “Пасто Уейгли, моля ви, влезте.”

Влязъл и видял, че там има група хора, вклчително и един друг пастор, когото познавал. Присъсващите били не по-малко учудени. Пастор Уейгли им разказал какво му се случило в маршрутката. Другият пастор пък обяснил, че бил дошъл да поднесе извиненията си за някакъв инцидент, който се бил случил преди доста години.

Двамата пастори се помолили и поканили жената да предаде сърцето си на Исус. Със сълзи на очи тя коленичила и се предала на Христос. След време била кръстена и всичко това се случило само защото двама пастори последвали водителството на Святия Дух, който ги насочил към една блуждаеща душа, готова да се завърне у дома.


* Дейв Уейгли е президент на Съюза “Колумбия” на църквата на адвентистите от седмия ден в Мериленд. Хоумър Трекартин е директор по организирането на нови църкви към мисионския офис на Генералната конференция.

[Свързан урок]

Created by ULimited®