Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

В търсене на вярата
Майк Браунхил

“Блажени са гладуващите и жадуващите за правдата, защото те ще се наситят.” Сайръс Джейкъбс наистина жадувал за правдата. Проблемът бил, че подобно на хиляди други хора той я търсил на погрешни места.

Сайръс израснал в градовете Сидни и Бризбейн в Австралия. Младият агностик смятал, че притежава всички аргументи и затова обичал да спори с християните. И тъй като повечето християни не познавали Библията много добре, обикновено той печелил дебатите. Правел експерименти и с някои наркотици, за които смятал, че го водят по-близо до Бога.

По време на военната си служба в австралийската армия бил хванат в самоотлъчка. Вкарали го в затвора, а след това го освободили дисциплинарно. После се запознал със съмнителни хора, които го вкарали в още по-големи беди, включително и в подпалвачество.

Въпреки сблъсъците му с правоохранителните органи Бог не се отказал от младия Сайръс. Святият Дух го умолявал тихо по време на житейските му приливи и отливи. Сайръс решил да предприеме едно пътуване, за да открие себе си и Бога.

Потърсил просвещение чрез източната медитация и мистика. Бог обаче го завел при фермер християнин, който отговарял на въпросите му чрез Божието слово. Сайръс открил, че Библията наистина е подходяща за живота му.Предал сърцето си на Исус и бил кръстен в една протестантска църква още същия ден.

Веднъж, докато споделял вярата си в Исус, някакъв умопомрачен човек се ядосал и го пробол с нож в стомаха, гъдите и врата. Станало чудо и Сайръс оживял.

Благодарение на личното си изучаване на Библията Сайръс се убедил, че Бог цени съботата, която бил установил в Едем, но скоро открил, че събратята му по вяра не споделят неговите убеждения.

Следващите няколко години Сайръс преживявал намесата на Бога в живота при много случаи, докато пътувал и се образовал. Докато се гмуркал като водолаз в Индонезия, срещнал съпругата си Суминах. Двамата се върнали в Австралия и се установили в Куинсленд.

Там се започнали с Роб и Моли Кок, които изучавали Библията с местен пастор. Двамата поканили Сайръс и Суминах да се присъединят към библейския курс. Сайръс отговорил на телевизионна обява и поискал безплатно копие от видео поредица върху библейските истини. След време се кръстил в Църквата на адвентистите. Не след дълго Суминах го последвала.

Бог неотклонно следва търсещите хора, докато Го намерят.


* Майк Браунхил е пастор в Южнокуинслендската конференция в Австралия.

[Свързан урок]

Created by ULimited®