Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Надежда или безнадеждност: Част ІІ Шарлот Ишканиан

Сантош играел крикет с деца на третия етаж, когато внезапно загубил равновесие и паднал. “Господи, спаси ме”, извикал той, докато падал върху опънатите жици. В момента, в който паднал върху кабелите, трансформаторът избухнал и прекъснал електрозахранването. Жиците омекотили удара и той паднал на земята.

Направил опит да се изправи. Събрала се тълпа, която се чудила как е възможно момчето да падне от третия етаж, да закачи високоволтови жици, да се строполи на земята и върпеки това да оживее. “Как остана жив”, попитал човек от тълпата.

“Помолих се Господ да ме спаси” - отвърнал Сантош.

Пасторът се втурнал към момчето. Веднага го откарал в болницата, където му направили спешна операция заради счупения крак. Родителите му също останали край болничното легло.

Хора от семейството научили за падането и обвинили семейството за инцидента. Смятали, че това се е случило заради интереса им към християнството. Сантош обаче не се съгласявал. “Бог ме спаси от много по-страшни наранявания, защото се помолих”, отговорил той.

Родителите на Сантош били много притеснени заради нараняването и медицинските разходи, но той ги насърчавал да се доверят на Бога независимо какво говорят останалите от семейството. По време на двуседмичния си престой в болницата и в последвалия период на възстановяване Сантош споделял любовта си към Исус с всички, които го посещавали.

Скоро се възстановил. Той и родителите му предали живота си на Исус и изхвърлили всичките си идоли. Дядото и баба му, които някога били противници на християнството, сега ходят на църква заедно с Сантош и родителите му. Той ги насърчава да вярват в Исус.

Сантош е много интелигентно момче, което с радост преподава от Библията на своите роднини. Една леля вече се е кръстила, макар че трябва тайно да ходи на църква заради невярващия си съпруг. Няколко други родственици също изучават Библията.


* На снимката - Сантош. Шарлот Ишканиан е редактор на сп. “Мишън” и “Инсайд стори”.

[Свързан урок]

Created by ULimited®