Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Надежда или безнадеждност: Част І Шарлот Ишканиан

С.С. и Гита Карикалан си живеели доста добре. Купували ориз от селяните и го продавали на търговците на дребно. Случило се така, че правителството премахнало посредниците, за да регулира оризовата индустрия и внезапно семейството останало без работа.

Толкова се отчаяли, че започнали да говорят за самоубийство. Един ден две жени адвентистки забелязали как семейството с много тъжни лица слиза от градския автобус. Едната от двете жени на име Сахира им предложила да се помолят до пътя. Макар че били от друга религия, С.С. и Гита приели молитвите на двете посветени жени. Сахира се помолила Бог да им помогне да намерят работа, както и мир и надежда в живота си.

След като Сахира се помолила, семейната двойка признала, че замисля самоубийство, но след молитвата изпитали душевен мир. Сахира ги попитала дали може да ги посети. Семейството й дало адреса на родителите на Гита, където двамата живеели. Тя от своя страна ги поканила да посетят църквата в събота и им обещала, че Исус ще им помогне в тяхната нужда.

И двамата посетили църквата следващата седмица. Сахира ги поздравила топло и им дала Библия. На следващия ден ги посетила. Те се съгласили да посещават библейския курс, след което Сахира и пасторът изучавали Библията заедно в продължение на няколко седмици. Тринадесетгодишният им син Сантош също ги придружавал в библейските уроци.

Веднъж пасторът отишъл при дядото на Сантош, за да си купи лекарство за астма. Докато дядото разговарял с пастора, Сантош се качил на третия етаж, за да играе на крикет с други деца.

По време на играта детето се протегнало да хване топката, но загубило равновесие и паднало от третия етаж. “Господи, спаси ме”, извикал Сантош, докато падал върху опънатите жици.

Продължава следващата седмица


* На снимката - семейство Карикалан. Шарлот Ишканиан е редактор на сп. “Мишън” и “Инсайд стори”.

[Свързан урок]

Created by ULimited®