Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Сигурна ли си?
Хоумър Трекартин

Родителите на Ракел организират нови църкви за своята деноминация в Бразилия. Първата църква, която създали, се състои от 10 000 членове, а втората – от 2 000. Ракел обаче отпътувала за САЩ, за да завърши образованието си.

На нея й липсвали близките хора и тя копнеела да общува с други на родния си португалски език. Запознала се с адвентно семейство, което се сприятелило с нея и я поканило на църква. Отишла веднъж, но въпреки това продължила да посещава църквата, в която била израснала.

След година адвентното семейство казало на Ракел, че организира нова църква и я поканило да я посети заедно с тях. Ракел отишла и се почувствала особено близка с тази група. Започнала да изучава Библията и да споделя наученото с родителите си.

Силно обезпокоената майка започнала да я умолява: “Тия адвентисти са култ. Те ще ти промият мозъка.” Ракел обяснила, че никой не упражнява никакъв натиск и че просто желае да изучава Библията. Майкате се обезпокоила още повече.

Брат й отпътувал за САЩ, за да я посети. Ракел знаела, че родителите й го изпращат, за да я “поправи”, но въпреки това се радвала той да е около нея. Давид настоявал двамата заедно да ходят на църква в неделя. Ракел се съгласила, но при условие, че той ще я придружава в адвентната църква в събота. Давид решил, че така ще има възможност да разбере как този култ я заблуждава.

След три месеца Давид и Ракел все още посещавали адвентната църква в събота, а семейната си църква – в неделя. Давид също изучавал Библията, тъй като имал намерението да докаже на сестра си, че греши. След като Ракел решила да се кръсти, Давид я попитал: “Сигурна ли си, че искаш да го направиш? Знаеш какво ще причиниш на родителите ни.”

“Да, Давид – отговорила Ракел. – те ще бъдат съкрушени, но аз не мога да не следвам Исус.”

Забелязала сълзи в очите му. Тогава Давид заявил: “Ракел, и аз искам да се кръстя заедно с тебе.”

Когато съобщили на родителите си, майка им започнала да плаче. Бащата обаче казал съвсем спокойно: “Бъдете верни на това, което вярвате, че Бог иска от вас.”

Родителите й заминали за САЩ за нейната венчавка. Те посетили адвентната църква заедно с родителите си. Сторила им се странна, но видели дълбоката любов на Ракел и Давид към Исус. Сега продължават да посещават родната си църква в Бразилия, но продължават да изучават ученията, които Ракел и Давид споделят с тях.


* Хоумър Трекартин е координатор за специални проекти към офиса на адвентната мисия към Генералната конференция.

[Свързан урок]

Created by ULimited®