Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Да намериш вяра в Тете
Силия Байонета

Израснах в Мозамбик, където следвах принципите на църквата, която семейството ми посещаваше. Не ходехме на църква всяка седмица, но никога не пропускахме Коледа и Великден. В юношеските си години имах приятелка на име Мария, която ходеше на църква всяка събота. Често канеше приятели в дома си след службите и там прекарваха следобедите в пеене. Когато наблюдавах Мария, питах майка ми защо не ходим на църква всяка седмица. Тя отговаряше: “Ако имаш желание, можеш да ходиш на църква съвсем редовно.”

Мария ме покани да посетя нейната църква и майка ми даде разрешение. На мене ми хареса, но най-много от всичко ме впечатли пеенето и чувството за единството, което открих там. Харесваше ми как се прегръщаха и ръкуваха. Оценявах това, че макар и да бях само гост, те ме караха да се чувствам като техен приятел. Един следобед няколко души от църквата дойдоха в дома ми, за да се молят с мене. Дори майка ми остана силно впечатлена.

Продължих да посещавам църквата на Мария и когато веднъж се разболях и не можех да отида на богослужението, Мария и приятелите й дойдоха да се молят за мене.

Записах се в библейския курс, за да науча какви са ученията на Библията. Приех всичко. Попитах майка ми дали мога да се кръстя. Тя се съгласи. И все пак, имаше някои въпроси, които трябваше да разреша. Обичах да играя баскетбол и футбол и когато игрите бяха насрочвани за събота, аз трябваше да избирам между църквата и спорта. Често избирах спорта. Тогава започнах да избягвам църквата дори когато нямаше състезания в събота. После започнах да закъснявам с приятели.

Почти не забелязвах, че се плъзгам надолу. Майка ми обаче забеляза и ме предупреди, че съм тръгнала по лош път, след като направих сериозно усилие да се върна в църквата.

Случи се така, че се запознах с Фиделино, посветен млад адвентист, който ме насърчи да предам изцяло живота си на Бога. Той се молеше с мене и за мене и неговото насърчение ми помогна да осъзная кои са наистина важните неща в живота. Следващата година се оженихме.

Преместихме се в друг град и следващата година поканихме майка ми да ни посети за месец. Тя бе заобиколена от адвентисти. Посещаваше църквата ни, а сега ходи на богослуженията в църквата близо до дома си. На следващата година баща ми също ни посети. Той също остана приятно изненадан от нашия дом и от приятелите ни адвентисти. След като се върна у дома, започна да посещава адвентната църква. Наскоро се кръсти. Сега и двамата ми по-млади братя ходят редовно на църква.

Бог използва свидетелството на приятелката ми Мария и подкрепата на едно момче, за да ме привлече към любовта Си и към църковното семейство, което обичам истински.


* Силия Байонета живее в града Тете, Мозамбик.

[Свързан урок]

Created by ULimited®