Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Повече от приключение
Патриша Гонзалес

Рубен Гонзалес от Аржентина обича приключенията, но повече от всичко обича да споделя вярата си. В автобуса, на пазара, където и да отиде, говори на хората за Исус. Успял да спечели за адвентната вяра всички членове на една протестантска църква, включително и пастора.

Преди четири години Рубен чул в един мисионски доклад на съботното училище за трудностите на адвентистите в Испания. Когато племенникът му предложил работа в Испания, Рубен веднага се съгласил. Тогава бил на 59 години.

Семейството взело пари назаем, за да му купи самолетен билет и с 33 долара в джоба тръгнал към своето мисионско приключение в Испания. Изхарчил последните си песос, за да си изкара виза и да вземе такси до дома на своя племенник. Когато обаче пристигнал, научил, че племенникът му затворил магазина предишния ден.

Рубен нямал пари и подслон. Открил евтино общежитие и там оставил паспорта и дрехите си като залог, че ще плати. Започнал да търси работа. Молил се докато вървял и постоянно влизал в магазини и частни къщи, за да предлага услугите си за готвене, косене на трева, боядисване и строителни работи. Не успял да намери нищо. Настъпил съботният ден.

Рубен си провел богослужението в общежитието. В следобедните часове отидшъл да посети Дон Салвадор – човек, когото бил срещнал през седмицата. Не били много хората, които харесвали Дон Салвадор, но Рубен се сприятелил с него. Когато разбрал, че Рубен е гладен, веднага му предложил храна, а на следващата сутрин му платил сметката в общежитието и го поканил у дома.

“На обяд ли?”, попитал Рубен.

“Не, ела да живееш в къщата ми.” Рубен с радост се съгласил.

Дон Салвадор запознал Рубен с човек, който му предложил работа. Скоро Рубен намерил адвентна църква и започнал да я посещава. Сградата била голяма, но там ходели малко на брой вярващи. “Тук има толкова много празни места – казал Рубен на църковните членове. – Трябва да поканим още хора.” Заработил заедно с църковните членове и споделял евангелизаторския си ентусиазъм с тях. Скоро и другите се увлекли от неговата активност и църквата нараснала на 128 души.

Рубен започнал да проповядва и да разказва свидетелствата си в църквите из цяла Испания. Любителят на приключенията открил нещо повече от приключение в Испания, а Божието царство се разраснало благодарение на неговата дейност.


* Патриша Гонзалес е дъщеря на Рубен Гонзалес. Понастоящем живее в Аржентина.

[Свързан урок]

Created by ULimited®