Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Когато Бог призове
Сароджини Чедалауада

Сеетаратнам пеела на идолите в храм в Индия. Тя била изцелителка и лекувала хората от болести, като връзвала връвчици по ръцете им и пеела лечебни мантри.

Веднъж й подарили един Нов завет. Била любопитна да научи нещо повече за християнския Бог на име Исус. Една нощ заключила вратите, затворила прозорците на дома си и започнала да чете Новия завет. Поставила го до възглавницата си и заспала.

Внезапно се събудила от ярка светлина в стаята си. Не знаела откъде идва светлината. Видяла мъж облечен в бяла индийска одежда, който стои в светлината. Той й казал: “Сеетаратнам, ще повярваш ли в Мен?”

Тя попитала: “Кой си Ти, че да повярвам в Теб?” Докато мъжът стоял пред нея, тя осъзнала, че това е Исус. “Да, Господи, ще повярвам в Теб”, отговорила Сеетаратнам.

На следващата сутрин Сеетаратнам посетила своя племенница, която била християнка. “Снощи видях Исус насън. Искам да говоря с твоя пастор.” Така започнала да посещава църквата на племенницата си.

Веднъж адвентният пастор Прасада Рао я посетил. Тя не желаела да говори с друг пастор, затова Рао й дал няколко библейски текстове за четене и я поканил да му се обади, ако има някакви въпроси. Не след дълго Сеетаратнам се свързала с пастора и му задала въпроси за съботата. Пасторът й обяснил тази и други библейски истини.

Сеетаратнам искала да знае все повече и повече, затова пасторът я поканил на евангелизаторски събрания в родното й село. След събранията Сеетаратнам се кръстила в адвентната църква.

Изпълнена с Божия Дух, Сеетаратнам е мощно свидетелство за своя Господ. Тя помага на бедните и болните и се моли за тях. Основала е църква, в която има повече от тридесет вярващи. Без да се страхува, разказва на другите за Исус, който я призовал да изостави идолите.

Сега, когато хората отиват при Сеетаратнам, за да получат изцеление, тя им казва, че е християнка и че вече не пее мантри. “Ще се моля за вас”, добавя тя.

Много хора в селото на Сеетаратнам са намерили радостта, която носи вярата в Исус. Новият им живот личи по лицата, които светят, когато се покланят на Бога на всяко съботно богослужение.


* Сароджини Чедалауада живее близо до Сиатъл, щата Вашингтон. Тя и съпругът й подкрепят активно мисионерската дейност в Индия.

[Свързан урок]

Created by ULimited®